skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Mikael Rasmusson tränare i IFK Ystad: ”Vara med och tampas om de mest åtråvärda placeringarna”

Hallå där…Mikael Rasmusson, tränare i IFK Ystad.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
Helt OK, tack. Som för de flesta vilket innebär social distansering, jobb hemifrån och fotbollsmässigt ett långt uppehåll.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Uppehåll efter avslutat kval följdes av en träning i november innan det blev stopp igen. Startade upp den gemensamma träningen 16:e januari och varvar den nu med några individuella pass främst bestående av löpträning.

Vilka spelartapp har ni?
– Inga, vilket givetvis är mycket glädjande.

Vilka nyförvärv har ni?
– Nya spelare är Axel Dahlberg, Sövestads IF, Gustav Svensson, Köpingebro IF, Joachim Bing, LIGA 06, Mattias Andersson, Svenstorps IF, Pontus Nilsson, LIGA 06 och Victor Lykkegaard, Lindeborgs FF. Har även stärkt upp organisationen med målvaktstränaren Hanna Larsson och massören Micke Jönsson.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– En positiv och offensiv fotboll som spelarna uppskattar att praktisera, både på träning och match. Framåt skall det vara bra fart, bra kvalité och väldigt varierat. Defensivt tryggt, stabilt och hårt jobb. Vill att alla elva som är på plan agerar och tar ansvar i spelet både med och utan boll.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong?
– Att få komma i gång med matcher igen och att det i år blir en hel säsong. Men det är kanske mer en förhoppning än en förväntning.

Målsättning?
– Att fortsätta att ha roligt och utvecklas som lag. Tabellmässigt är det att vara med och tampas om de mest åtråvärda placeringarna.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som alla tränare har man ju en idé om hur man vill att fotboll ska spelas, men givetvis måste den ju kunna justeras efter vilka spelare som finns att tillgå i spelartruppen. Som jag svarade tidigare. Fart och fantasi framåt med en kontrollerad defensiv. Allt bygger på stor delaktighet under 90 minuter av samtliga i laget. Alla kan på något sätt påverka våra prestationer, och i slutändan våra resultat.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det blir Emanuel ”Manne” Jönsson. Ett föredöme i denna roll både på och utanför plan. Men svarar jag att han blir kapten i år igen så tar han ju sin startplats för given he he he….

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Efter gästspel i ”Trelleborgsfemman” är vi tillbaka på östra sidan igen. Förväntar mig 22 tuffa matcher och om vi utgår från att det blir så, hela säsong alltså. Min topp 4 gissning, utan att rangordna lagen inbördes. Sjöbo IF (degraderade från 4:an), Spjutstorps IF (topplag i fjol och har värvat på en del), Åhus Horna BK (också topplag i fjol och alltid ett välspelande lag) och så då att vi själva också är med och fightas om det.  Övriga lag vill säkert också ha en del att säga till om. Vilka som hamnar i ny kontraktstrid varken vill, vågar eller kan jag uttala mig om.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Oj, här har vi många typer och framför allt många vinnarskallar som vill ge laget en fullpoängare. Får bli att någon offrar sig och trycker in en boll som dimper ner i boxen efter en hörna eller ett inlägg.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Får bli något med bacon och stark korv.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close