skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHammenhögs IFNyheter

Anders Palmer i Hammenhögs IF: ”Det är sammanhållningen och hjärtat för klubben”

Hallå där…Anders Palmer, tränare Hammenhögs IF dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och självklart påverkar pandemin oss alla. Vardagen blir väldigt konstig då jag jobbar på MFF Akademin i Ystad och Simrishamn och Höör. Skolan har distansundervisning och fotbollen får vänta (inställda fotbollslektioner). Man har väl gått in i en bubbla och väntar på att den försvinner så allt blir normalt igen. Vi får alla kämpa på och hålla ut.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Har haft något löppass i skogen i december i små grupper och för två veckor sedan körde vi igång med träning två gånger i veckan i våra grupper om åtta, enligt restriktionerna.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat fyra spelare till IK Pandora. Frida Kristensson, Annika Welin, Irma Thoresen och Hannah Larsson

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi har fått in Susanne Moberg, fd.landslagsspelare från KDFF som kommer till oss efter sin mammaledighet. En komplett fotbollspelare. Milla Larsson fostrad i KDFF, en väldigt stark spelare på centrala mittfältet. Olivia Klarin, ung spelare fostrad i FC Rosengård användbar på ett antal positioner. Två spelare som ansluter i maj (college i USA), Alicia Thoresen och Emma Lindell. Några spelare som vi hoppas få tillbaka från skador i Erika Nilsson, Nizella Damm och Enna Kurbegovic. Det viktigaste tycker jag är att stommen i vårt trupp stannat kvar och fått ytterligare erfarenhet i div 1.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vill spela en fotboll med ett stabilt försvarsspel och ett anfallsspel det sprudlar om. Disciplinerade bakåt som varit adelsmärket i klubben i många år. Samt ett kreativt anfallsspel där vi ställer många frågor till motståndarna hela tiden. Vi har en målsättning att tillhöra toppen igen. Det är en väldigt tuff serie där det känns öppet på förhand. Många lag satsar hårt och just nu dålig koll på Blekinge Småland och Hallands lagen.
Vi är en liten klubb i ett litet samhälle men med ett väldigt stort hjärta och en enastående sammanhållning. Är nog den enda klubben i div 1 som tränar två gånger i veckan. Tränarkollegor brukar fråga och undra hur vi kan ligga i toppen år efter år med så få träningar i veckan. Det är sammanhållningen och hjärtat för klubben.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Tittar först vilket material vi har att tillgå. Är ju uppvuxen med DNA 4-4-2. Men tjejerna är väldigt flexibla och duktiga på att ändra system beroende på vilka motståndare vi möter, med små förändringar förändrar man mycket. Dock har vi en grundtanke när matchen startar.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Är inte riktigt klara där än. Vi diskuterar det, jag och Toni Ard. Inom någon vecka har vi något namn klart.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Spontant så blir Bromölla bra. Trelleborg har truppen att strida där. Eskilsminne, om dom får behålla spelarna.
Men vi har också kapacitet att vara i den här kvartetten. Dom andra lagen är lite svåra att bedöma. Hällaryd, Halmstads BK och Emmaboda är nya bekantskaper för oss.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Alla kan avgöra i detta läget. Två namn som är duktiga i boxen och läser av spelet ypperligt där är Josefine Rydle eller kanske Matilda Larsson på en fast situation.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– En Quattro Stagioni.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close