skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

Georg Rossi Eterovic tränare Malmö City FC: ”Det blir fina matcher i denna serie”

Hallå där…Georg Rossi Eterovic, tränare Malmö City FC.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Med tanke på mitt arbete så mår jag bra. Arbetar hemifrån och är aktiv hela dagar med kunder. Möte via datorn har fungerat bra. Visst är ens sociala kontakter begränsade men vi har alla den problematiken så man får vara noga med motion och stärka sig med det man tycker om.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Kollektiv träning har begränsats så vi har kört mindre grupper efter rekommendationer som vi fått efter hand. Då har vi varit ute i skogen. Någon träning på plan har vi inte haft fram till dags datum.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi har tappat Ahamad Al Shafie FC Rosengård, Hadi Haj Kassem FCR, Bilal Fattah FCR, Theo Ankraw FCR, Valmir Mulaj FCR, Carl Scott Husie, Dardan Burniku BK Olympic, Ardit Gionbalaj Kosova och  Miguel Alvarez Kosova.

Vilka nyförvärv har ni?
– Dom nya är Marko Lukic LB07, Mohammed Jammal Husie IF (tillbaka från lån) Emin Karaman FC Rosengård, Evvil Husic Husie IF, Filip Gavaran Prespa Birlik, Rafael Korowajczyk Gärsnäs, Liam Rantonen Kulladals FF, Andre Grahovac Kulladals FF och Jesper Lantz Kulladals FF.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Malmö City FC är i grunden ett spelande lag och försöker spela en fotboll längs marken. Den ambitionen finns kvar och ändras inte. Det är för tidigt och prata målsättning. Vi hade en kvalplats förra året till tvåan senaste säsongen så vår målsättning är att behålla en placering på övre halvan av tabellen.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– I dessa serier ser jag det som viktigt att utveckla spelare så långt man kan. Även då laget. Du har såklart som tränare en filosofi och ett tänk man vill spela. Men man styrs såklart av vad man har för trupp och spelare. Om man förenklar detta så kan man säga att denna kombination bestämmer i mitt fall sättet och spela och på vilket sätt.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Kaptenen Malmö City haft i många år är en gedigen spelare som heter Daniel Burda. En naturlig ledare som får med sig spelarna och kan ställa krav och arbetar alltid med hög kapacitet på träning som match. Som spelare har han kvalite att förändra matchbilder. En kille som har hjärta för klubben och brinner för det han gör.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Tittar jag på lagen såhär rakt upp och ner har Bromölla haft en positiv trend några år. Dom tror jag kan överraska. I övrigt är lagen jämna och det blir fina matcher i denna serie.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– För mig är det en naturlig målskytt. En som har näsa för målet. Gör man många mål så är man också inblandad i dom vassaste situationerna. En klok spelare som sätter dit den på det sätt som behövs. Så enkelt är det.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Viktigast av allt, jo den var bra. Min pizza är enkel men god. Vedugnsbakad skaldjurspizza med räkor, musslor, kräftstjärtar, bläckfisk. Med mozarella och tillbehör som persilja, citron, olivolja, flingsalt, svartpeppar samt tomatsås.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close