skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Akea ny huvudsponsor till Helsingborgs IF

Akea startade år 2008 och har sedan starten sponsrat regionens idrottsklubbar kontinuerligt varje år. Nu tar företaget ytterligare ett steg med Helsingborgs IF och blir ny huvudsponsor till klubben.
– Helsingborgs IF har funnits i 113 år och vi vill att föreningen ska finnas i minst 113 år till. Vi står ödmjuka inför det arbete som väntar men är oerhört glada för möjligheten att bygga föreningen hållbart och långsiktigt tillsammans med vår nya huvudsponsor Akea säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.

– HIF vill vara navet i regionens näringsliv där Olympia ska vara en plats för nya affärer och möjligheter. Vår nya huvudsponsor är en stor förebild i sitt sätt att samverka mellan näringsliv, föreningsliv och stad. Vi ser framemot att tillsammans på lång sikt fortsätta utveckla vårt arbete med ungdomar, flick- och damfotboll och hållbarhet. För att Olympia ska nå sin fulla potential är det också viktigt att ha både ett herr- och damlag på högsta elitnivå, vilket också ska uppnås på ett hållbart och långsiktigt sätt säger Sandborg i ett pressmeddelande.

Akea och HIF arbetar tillsammans efter FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Engagemanget och partnerskapet sträcker sig därmed längre och djupare än våra båda A-lags resor till Allsvenskan.

– För oss på Akea är föreningslivet en vital del av ett hållbart samhälle och vi har sedan starten 2008 investerat i såväl bredd- som elitföreningar. Vi identifierar oss som ett lag på vår arbetsplats och majoriteten av investeringarna har följaktligen varit i lagidrotter. Helsingborgs IF är ett av familjen Helsingborg mest kända varumärken som vi hoppas framåt ska vara en förebild för övriga föreningslivet, en förening som inspirerar sin omgivning med Olympia som en arena där drömmar föds säger vVD Emilie Condrup Masior.

– I vårt partnerskap med HIF kommer vi vara engagerade, närvarande och kravställande. Vi inser att det kommer krävas en stark ”tillsammans-attityd” från alla inblandade parter för att ta oss ifrån befintligt läge till önskat läge, ett önskat läge som innebär herr- och damlag på högsta nivå, en ungdomsavdelning för flickor och pojkar som är inkluderande och som vilar på sunda värderingar. Vi ser framemot en spännande, gemensam föreningsresa där vi tillsammans ska bygga en hållbar förening som helsingborgaren kan känna tillhörighet till och stolthet över säger Akeas sponsoransvarig Ingemar Queckfeldt.

Här kan du se en film om samarbetet.

Foto: HIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close