skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK OsbyNyheter

Niclas Lindeqvist tränare IFK Osby: ”Förväntar mig att vi blir bättre än i fjor”

Hallå där…Niclas Lindeqvist, tränare i IFK Osby.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra. Vad gäller jobbet så jobbar vi på, och det är först nu som vi undervisar på distans ett tag. Självklart har det sociala livet påverkats. Precis som för alla andra.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har i stort sett inte tränat sedan serieavslutningen i höstas. Hoppas vi kommer igång igen nästa vecka. Längtar dit.

Vilka spelartapp har ni?
– Som vanligt har vi stor omsättning på spelare. Åtta som lämnar för andra klubbar i närområdet. Två till högre serie, två i samma serie, och fyra till nivån under.

Vilka nyförvärv har ni?
– Har sex spännande nyförvärv. Fem av dem har jag tränat förr och de är i åldern 19-26. En målvakt, en ytterback och tre mittfältare. Sen har vi en återvändare som har massor av rutin in till vår unga trupp. Han kan spela lite överallt.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Ska utveckla ett eget funktionellt spel. Har inga spelare som älskar huvudspel, så vi spelar effektivare längs backen. Förväntar mig att vi blir bättre än i fjor, och att vi gör fler mål än vi släpper in.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Tittar alltid på vad som finns i gruppen. Vilken taktik och spelidé som passar våra spelare.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Inte bestämt ännu. Men det kan bli fjorårets kapten Melker. En hemmason som alltid gör sitt bästa och driver på gruppen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?       – Intressant serie med betydligt kortare bortamatcher. Många derbyn och täta matcher. Tippandet lämnar jag till andra. Fokuserar på det jag kan påverka.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Det är en av våra offensiva spelare som drar på en jävla rökare i krysset.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Skinka, färska champinjoner, räkor, ananas, gorgonzolaost går också bra.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close