skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöLandskrona BoISNyheter

Viktor Ekblom i IFK Malmö: ”Ser mina främsta styrkor i djupled och sista tredjedelen”

Hallå där…Viktor Ekblom i IFK Malmö.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Jag fick tyvärr en fraktur i underarmen nu i fredagens match mot MFF, vilket betyder några veckors rehabilitering. Annars skulle jag säga att den personliga formen är bra, bättre än föregående år vid samma tidpunkt. Tränade på egen hand de sista månaderna av 2020. De två första veckorna av försäsongen 2021 var med BoIS och senaste veckan har det varit tuffa träningar med IFK Malmö, så jag har fått jobba på ordentligt.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Är fostrad i IFK Simrishamn. Spenderade ett par år i tidiga tonåren i BSH Österlens ungdomslag där jag också fick träna och lira lite med Borrby IF. Sedan gick jag tillbaka till Simrishamn och spelade U17 och U8 för att sedan flyttas upp i A-truppen. Det blev en säsong med Simrishamn i div 4, alva säsongen spelade back för att sedan andra halvan av en ren slump spela som forward. Efter säsongen med IFK gick jag till Österlen. Nyligen skrev jag på för två med Landskrona BoIS men kommer att spendera iallafall våren på lån i IFK Malmö.

3. Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Först och främst ser jag till att göra mitt bästa och är av övertygelsen att jag kan göra ett ganska bra jobb i vilken position som helst tränaren vill eller behöver spela mig. Själv skulle jag dock säga att jag trivs bäst som nia där jag får hålla mig centralt kan gå rakt mot mål. Ser mina främsta styrkor i djupled och sista tredjedelen.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Av enbart en träningsvecka och en ganska speciell första träningsmatch där svenska mästarna stod för motståndet är det kanske svårt att ha en fullt klar bild av lagets möjligheter. Men jag är imponerad av kvalitén och inställningen hos grabbarna i IFK. Ser definitivt oss som ett lag som inte blir lätta att möta. Sedan hur långt det bär får vi se i slutet av säsongen. Är optimistisk.

Vad gör du i det civila? 
– Är just nu halvvägs genom mina studier till gymnasielärare. Mitt huvudämne är engelska och idrott är andraämnet. Trivs bra med att studera då jag ofta kan styra mina egen tid ganska fritt, speciellt i de rådande omständigheterna då det sker på distans.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Brukar behandla matchdagar som vilken annan dag som helst. Ser till att äta bra mat, dricka mycket vatten och få god sömn. Försöker förbereda mig genom att fokusera på min egen prestation och saker jag kan påverka Här är positiva målbilder viktigt för mig.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– För egen del kvittar det vem som stänker dit den, bara vi vinner. Vill ändå passa på att slå lite på egen trumma och backa mig själv. Ett fint instick mellan mittbackarna och lägga en klassisk bredsida bredvid målvakten, det är alltid trevligt.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Eftersom jag just nu rent tekniskt tillhör IFK Malmö så kan jag ju inte säga Malmö Stadion. Därför får det bli Landskrona IP. Ser väldigt mycket framemot att förhoppningsvis få spela framför en stor publik där. Har imponerats av supportrarna och det fina välkomnande jag fått.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Oj… eftersom jag är en stor Liverpool-supporter så måste det ju bli någon därifrån, jag får ju välja vem jag vill. Virgil Van Dijk är en favorit och i mitt tycke världens bästa försvarare. Med honom i laget hade jag bara kunnat slappa utan boll och fokusera på att göra mål, det hade ju inte varit fel.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Jag är och har alltid varit, en ganska lugn kille. Spenderar gärna ledig tid hemma med nära och kära eller framför tvn med tv-spel eller en bra film. Är inte så mycket för att vara ute och fara när jag väl är ledig.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close