skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

YIF lånar ut till Vinslöv

När elitlagens farmarlag i division ett inte får spela matcher blir det allt vanliga med utgångar till klubbar som får spela matcher, i någon av de två högsta serierna.
Albin Bromans tillfälliga övergång från Ystad till Vinslöv är ett exempel på just det.

YIF skriver på sin hemsida:
”Med anledning av Corona pandemin så är Division 1 herrar för tillfälligt stängd och satt på paus. Detta medför att många spelare som tränar med herrtruppen inte får speltid i den utsträckning som krävs, detta har drabbat bl.a. Albin Broman som nu lånas ut till Vinslövs HK i de två nästkommande matcherna som Vinslöv spelar den 6/2 och 13/2. Efter detta så tar YIF och Albin ett nytt beslut om Albin ska lånas ut resterande tid av säsongen alternativt vända hem igen till YIF.”
– Det är en bra möjlighet för Albin att känna på spel i högre division samt få en större roll än vad han i dagsläget har i YIF herrlag, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF.
– För mig är det en bra möjlighet att få några matcher på en lite högre nivå än division 1 när nu den serien är pausad. Det ska bli kul att testa på spel i Vinslöv som krigar för att hålla sig kvar i Allsvenskan så får vi se hur lång tid det blir och hur långt det räcker, säger Albin Broman.

Vinslöv ligger på den under halvan av den Allsvenska tabellen och går en kamp för överlevnad, men inledde början på året fint med tre raka segrar innan den senaste plumpen hemma mot Lindesberg.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close