skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollskollen: ”Tror inte det ger så bra effekter på en liten förening som Björnen”

Handbollen ligger nere från division ett och neråt.
Vi har pratat med en del av aktörerna i de sammanhangen.
Idag: Camilla Ivanov i HK Björnen.

För det första. Hur mår du?
– Jag mår bra!

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Privat har det inte drabbats mycket mer än att man inte träffar lika mycket folk som innan. Däremot blev jag av med mitt jobb efter sommaren 2020 på grund av dålig ekonomi i företaget efter coronasviterna.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Vi har inte kunnat träna i grupp sen oktober, utan fått sköta vår träning individuellt. Dock har det varit frivilligt och inget träningstvång.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du at det gett för effekter på din klubb?
– Jag tror inte det ger så bra effekter på en liten förening som Björnen. Många äldre barn som hittar andra intressen och bekväma seniorer som nog inte ”orkar” komma tillbaka. Sedan misstänker jag att sponsorpengar inte kommer vara lika enkelt att samla in, på grund av sämre ekonomi i lokala företag.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in nya spelare i laget?
– I damlaget hoppas jag att vi är samma antal spelare som innan corona. Vi försöker hålla kontakten på sociala medier, peppa varandra och ge lite inspiration till handboll och träning.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Jag personligen tror inte att seriespel kommer vara aktuellt resten av säsongen. Men alla typer av seriespel är av intresse, efter en lång tid ifrån spel. Vi är många som är sugna på att komma tillbaka till handbollsplanen.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– För oss som inte spelar på hög nivå och har väldigt varierade spelartyper kommer vi nog åka på en hel del skador. Vi har tappat mycket av de viktiga musklerna (små muskler i bland annat knän och fotleder) som är en viktig roll när man spelar en så pass effektiv sport.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Jag hoppas såklart att Björnen fortfarande har ett aktivt damlag, där jag själv kan vara aktiv. Dock med ordentliga träningstider och ett uppstyrt seriespel. Jag har under januari 2021 fått min tränarlicens, steg 2, som jag hoppas kunna använda i måååånga år framöver!

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Sally och Sara är dem som jag tycker sköter den individuella träningen bäst. Jag är i alla fall inte någon mönsterelev på den biten!

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Inte ananas och banan i alla fall!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close