skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Per Algback i Lödde Vikings: ”I spelarnas ögon är de fortfarande på samma nivå som före pandemin”

”Handbollskollen” landar idag i Löddeköpinge.
Per Algback är både ordförande i föreningen samt ledare i LVHK FA

För det första. Hur mår du?
– Tack, under omständigheterna bra!

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– I jobbet som rektor har det naturligtvis påverkat mig mycket då jag ständigt måste hålla mig uppdaterad kring restriktioner för att kunna ge en så bra bild som möjligt till elever, medarbetare och föräldrar, samt kunna fatta beslut för skolan. Privat har det påverkat mig genom att jag och min familj har haft färre sociala kontakter, men även att vi har börjat träffa släktingar utomhus i större utsträckning än tidigare.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Vi har följt restriktionerna för de olika åldersgrupperna i klubben, så det har varit olika för yngre och äldre lag.
Jag ingår i ledarteamet för FA och där har det ju tyvärr varit så olyckligt att 04:or har varit tvungna att träna ute, medan 05:orna har kunnat träna inomhus under delar av pandemin. Det har inte varit bra, då vi verkligen har arbetat för att de skulle bli ETT lag.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du at det gett för effekter på din klubb?
– På kort sikt en frustration bland spelare som inte kunnat utöva sin sport. På längre sikt är det naturligtvis inte bra för folkhälsan om barn och ungdomar inte får möjlighet att röra på sig i tillräcklig utsträckning.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in nya spelare i laget?
– I just FA har vi tappat en spelare under pandemin. Vi har arbetat hårt för att få dem aktiverade genom löp- och fysprogram, samt digital uppföljning av vår fystränare, men just nu längtar de väldigt mycket efter att få komma in i hall och träna med boll.

Prenumeration

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Det är klart att det inte blir samma sak som en ordinarie serie, men samtidigt bättre än inget. Att säsongen förlängs någon månad ser jag som naturligt i dessa tider.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Det tror jag tyvärr absolut att det gör. I spelarnas ögon är de fortfarande på samma nivå som före pandemin. Det gör att de kommer satsa lika hårt i närkamperna direkt från första stund och i en matchsituation kommer det absolut leda till skador om vi inte får tillräckligt med omställningstid innan seriestart.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Jag har verkligen insett hur mycket jag saknat träningar, matcher och cuper och snacket i hallen med spelare, ledare och föräldrar under pandemin. Så jag kommer absolut att fortsätta vara tränare för något lag i LVHK.

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Jag vill inte riktigt utse någon speciell spelare då jag tycker att väldigt många varit extremt flitiga. De har krigat på sjukt bra och förhoppningsvis kan de dra nytta av barmarksträningen när de väl kommer in i hallen igen.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Jag står alltid och velar och vill testa något nytt, men det slutar oftast med en klassisk Quattro Stagioni. Dock har jag de senaste åren börjat med vitlökssås vid sidan om, så kanske finns det en möjlighet att även jag vågar prova en ny pizza i framtiden…

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close