skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

H65 gjorde sin plikt

Bitvis strålande handboll. Bitvis rätt sömnig. H65 gjorde hur som helst vad de skulle mot Boden, tog två stabila poäng, och dessutom gjorde en madame krigare SHE-debut i den röda tröjan.

Det tog drygt åtta minuter för Boden att ta sin första Time Out. Då stod det 6-0 på tavlan, H65 var ordentligt påkopplade på båda hållen och matchen i praktiken redan körd.

Någon tendenser till underskattning mot tabelljumbon fanns det inte. Ola Månsson såg argare ut än vanligt, Victoria Larsson var snabbare än vanligt och Gry Bergdahl var lika bra som vanligt (56% första 30). Den senare hann hålla rent i 13 minuter och rädda två straffar innan Boden fick uppleva den sällsynta känsla av att göra mål i Sporthallen. Då gjorde Moa Nilsson 8-1.

Vid ställningen 9-1 någon minut senare var det som att se någon dra ur sladden. Tekniska fel i massor, missar i fri lägen och sidledapassningar. I tio minuter var det H65 som körde fullständigt blankt. Inte för att det gjorde matchen jämn, men det visar hur lite det kan skilja mellan propagandahandboll och tja… skitmatcher.

15-5 i paus var naturligtvis bra siffror, men känslan var ändå att utan tiominutersdippen mitt i halvleken så hade rekordhalvleken mot Önnered för två år sedan (21-5 efter 30 minuter) kunnat hotas.

I andra halvlek satte H65 ner foten direkt. Efter tio minuter stod det 24-9 på tavlan. Nytt grönt kort inlämnat från Boden. Men det kanske mest glädjande i det skedet var att Tova Alm, nyförvärvet från LUGI inför den här säsongen, äntligen var tillbaka på bana efter massor med skadeproblem.

Potentialen där är skyhög och det ska bli intressant att se hur formen ter sig framåt vårkanten. 31-15 slutade det hela hur som helst. Måhända nyttiga mål när allt ska summeras och eventuellt målskillnad blir relevant.

Nästa match: borta mot Kristianstad HK, som jagar en slutspelsplats, på torsdag.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close