skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Kävlinges muskelknutte Philip Larsson: ”Gymet har blivit vardag”

Handbollssnacket går vidare till Kävlinge.
Det nya muskelberget i laget heter Philip Larsson.

För det första. Hur mår du?
– Jamen tjena bubbis! Jag mår alldeles väl här borta, för att inte säga allt för mycket..

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Pandemin påverkade mig personligen inte lika mycket som jag kan tänka mig att det gjorde för många andra. Hemstudier istället för i klassrum, vilket har sina fördelar… Jobbet försvan dock med tiden, vilket visade sig skapa nya möjligheter för mig under sommaren.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Undvikit gruppträningen till större del. Min individuella styrka och fysik har växt otroligt mycket, vilket är kul! Gymmet har blivit en vardag för mig istället.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du at det gett för effekter på din klubb?
– Liknande många andra, framförallt planerings- och finansiella bekymmer.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in spelare i laget?
– En upprustning och förberedelse inför nästa säsong kan jag påstå är i god tid. Härligt att höra hur det kan planeras för en ordentlig uppstart inför kommande säsong istället.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Jag vill anse att man ska slopa årets seriespel. Se framåt mot nästa säsong istället.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Individuell uppladdning och förberedelse måste här ha varit viktig. Ja, det ökar troligtvis skaderisken, men våra kroppar ska väl tåla lite stryk! Man ska däremot inte kasta sig in i en uppstart av den gångna/nuvarande säsongen,.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Jag ser mig själv som en jävligt god kille som älskar att spela handboll. Jag spelar handboll för att det är kul. Hade jag elitsatsar hade jag lagt ner mer tid på sporten och individuellt. Älskar handboll som kontaktsport. Ner med jävlarna i marken bara!

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Fabian är ett djur sett till fysiken. Men jag måste säga att jag också har legat i ganska bra, åtminstone jämfört med vart jag låg tidigare!

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det räcker med kärlek på pizzan, då har jag allt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close