skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Vincent Ceimertz i Vinslövs C-lag: ”Satsar på att bli materialare”

För det första. Hur mår du?
– Bortser man från att både handbollsläktare och Bånken håller stängt så är det så bra det kan vara under omständigheterna.

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Jag har en ganska pandemi-tålig anställning så där sitter jag lugnt i båten. Men det är tråkigt att bara vara med sig själv hela tiden, många som möten med människor som man går miste om.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Mycket padel med lagkamraterna har det blivit så vi har kunnat hålla igång fötterna ganska bra, allt under ledning av padel-gurun Pierre Hansson.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du at det gett för effekter på din klubb?
– Jag tycker mest synd om de ungdomar som inte fått träna och även de juniorer som var på väg upp i karriärren men som nu behövt hålla uppe så länge, kan ha kostat en elitkarriär att hålla upp såhär länge.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in nya spelare i laget?
– Det återstår att se vilka som dyker upp när det väl är dags.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Jag vill såklart börja spela så snabbt och mycket som möjligt, men ställs kvalet in så får man se till att vinna serien om man nu vill gå upp men det blir svårt sålänge vi inte får skriva in Oscar Paulin i truppen.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Vi har ett relativt ungt lag så det är jag inte orolig för, det är egentligen bara Christoffer ”Bössan” Persson som har blivit lite till åren och kan dra på sig skador när han suttit stilla för länge.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Tåget för att bli handbollsproffs gick för 7-8 år sedan så jag satsar på att bli materialare i A-laget, en guldbiljett in till de stora grabbarnas lagfester.

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Det sägs att vår tränare Ludwig Rosenberg har gjort ett och annat bollpass den senaste tiden, obekräftad information dock.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Skinka och kebab, sen har jag fått lära mig av Christian Cosmo att man ska beställa såsen vid sidan av så man får möjlighet att blanda ner proteinpulver i den. Jag går direkt på bean där dock.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close