skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Jörgen Svensson, Veberöds AIF dam: ”Vill spela en attraktiv fotboll med bra passningsspel”

Hallå där…Jörgen Svensson, Veberöds AIF dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?

– Jag mår bara fint. Har inte påverkas så mycket privat då jag driver en anläggning och trädgårdsfirma och jobbar alltid ute i friska luften.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Hann med 3 pass i december innan julledigheten och hunnit med några pass så länge 2021. Spelarna har även haft egenträning fram till den 13 december.

Vilka spelartapp har ni?

– Har tappat fem spelare till andra klubbar och en spelare som tyvärr har ryggproblem och blir borta på obestämd tid. En spelare pga jobb.

Vilka nyförvärv har ni?

– Nyförvärven är Ida Nilsson(Sjöbo IF) Martina Nilsson(Sjöbo IF) Alexandra Dagner(Wollsjö AIF) Josefine Isberg(Janstorps AIF) och Frida Saltin(comback).

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi vill spela en attraktiv fotboll med bra passningsspel, lite tekniskt, och med stor spelardelaktighet i uppspelsfasen. Har ganska stora förväntningar på laget och då menar jag att utvecklingskurvan ska fortsätta i den riktningen som det blev 2020 som nystartat damlag. Målsättningen är som nykomling att stanna kvar men vi kan kanske överraska så jag säger inte omöjligt att nå topp 5.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Både och. Förra året startade Veberöds AIF upp damlag igen efter sju års frånvaro, man hade inte någon susning hur många eller vilka spelare som slöt upp. Till början så anpassade jag mig efter vilka spelare jag hade, men efterhand så kunde vi lägga in mer av vår spelidé som vi kan trycka på ännu mer i år. Spelfilosofin är inga långa bollar på ”Bengt”. Hålla i boll med god speluppbyggnad och stor delaktighet av spelarna.

Vem blir årets lagkapten och varför?

– Det bestämmer vi lite längre fram. Det ska vara en spelare med stor pondus och bra attityd.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?

– Att någon ska rå på MFF ser jag som svårt. Vilka som eventuellt får lämna är klart svårare än att tippa ettan i alla fall. Dalby hade det tufft i fjol och ska jag nämna några fler så kanske Lindeborg och Croatia.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?

– Svårt att säga då vi har många vinnarskallar men en som smyger med i det tysta och är en luring i straffområdet är Klara Bring som vänder bort några motståndare och med elegans lägger in bollen i mål.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?

– Skinka ägg stark korv är ofta en del av min pizza.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close