skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollskollen: ”Klart att skaderisken kan öka”

Handbollen ligger nere från division ett och neråt.
Vi har pratat med en del av aktörerna i de sammanhangen.
Idag: Torbjörn Rasmusson i Skurup Handboll.

För det första. Hur mår du?
– Jag mår bra, börjar bli trött på Covid-19 bara.

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Inom jobbet så har det inte påverkat mig så mycket, jobbar på Postnord så där finns ingen möjlighet att jobba hemifrån. På det privata planet så har man fått dra ner på folk man träffar förutom familjen.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Vi har inte tränat något kollektivt alls sen det stängdes ner i november. Vi har rätt bra spridning på folket i laget. Det går bilar från Ystad, Trelleborg & Malmö till träningen så det har känts onödigt att samlas bara för att träna ute. Christofer Stålnacke som är linjespelare i laget har gjort ett träningsprogram som jag vet en hel del kör på där hemma.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du att det gett för effekter på din klubb?
– Det har jag svårt att svara på eftersom jag inte har varit i föreningen så länge men för a-lagets del så är det så klart tråkigt då vi hade fått upp ett stort intresse med en trupp på 26st och på slutet var vi aldrig mindre än 21-22 st på träningarna.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in nya spelare i laget?
–Vi har en som flyttat till Norge för att jobba men det hade han gjort oavsett vilket.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Har väl egentligen ingen synpunkt på det. Vi får ta det som det kommer och se vilket beslut det landar i så får vi rätta oss efter det.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Klart att skaderisken kan öka men där får man försöka fördela belastningen på truppen.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Det är svårt att säga, det är många pusselbitar som ska passa in framförallt med familj och jobb men eftersom jag började träna Skurups A-lag efter ett års uppehåll har jag nu fått blodad tand för tränar-uppdraget igen. Det är roligt att vara igång & jag hoppas kunna fortsätta med det.

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
–Christofer Stålnacke.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– En Hawaii med kebabkött och Triangelsås.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close