skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Magnus Jönsson: ”Ekberg har visat nån entrébild på nått gym på sin Instagram”

Magnus Jönsson i Kävlinge är ledare i den interna skytteligan – som högerhänt Högersexa.
Vi tog ett snack om hans usla musiksmak, framtiden och fruns regeler.

För det första. Hur mår du?
– Just nu mår jag bra, har just bevittnat mellodeltävling 1 där Arvingarna gick till final, så jag är nöjd… 👍

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Jag är tyvärr en av dem som drabbats av det här (ursäkta ordvalet) J-vla skitet! Tre veckors paus från allt och alla där bara att gå ut att hämta posten från brevlådan var en seger i sig!

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Det har inte blivit mycket träning tillsammans i dessa tider, men det skiljer sig förvisso inte så mycket från förr heller då vi i U-laget spelar på vår rutin och talang i Division 4. Då behövs inte mycket förberedelse inför match. Sen inväntar vi Beachhandbollssäsongen, då jag tror detta är nästa mål att ta sig an denna säsong! Och DÄR har vi mycket att visa upp vill jag lova!

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du at det gett för effekter på din klubb?
– Kävlinge HK är en stark förening med många starka individer. Många kommer vara väldigt förberedda och taggade inför NÄSTA säsong!

Har ni under den här tiden tappat eller fått in spelare i laget?
– Om vi ser till U-laget har vi plussat spelare. Och ser vi till beachhandbollslaget så växer intresset hela tiden. Vi kommer få ett starkt lag till sommaren, med både äldre och yngre lirare. Gbhc (Göteborgs Beachhandboll Club) får se upp!!

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Så här kommer det gå. U-laget i Div 4 står som segrare med alla vunna matcher och undertecknad skytteligavinnare. Vi kommer dock att fortsätta lira i Div 4 och lämna över Div 3-platsen till något mer storsatsande lag. End of season.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Många av oss i U-laget har nog inte rört sig överdrivet mycket under denna pandemi. Och inte heller under säsongen där man faktiskt fått träna heller. Och då var vi obesegrade. Kommer förmodligen OM det drar igång igen fortsätta på det vinnande spåret…

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Om kroppen håller och jag får lov för frugan så lär jag lira både på H6 och i hålken på beachen tills jag själv inser att det är dax att sluta. Jag är ju trots allt bara snart 39 år…

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Jag har sett Fredrik Ekberg komma lunkade på byn ett par gånger. Affe är nog bäst tränad i Fifa och Niklas Ekberg har visat nån entrébild på nått gym på sin Instagram. Det är ungefär det man sett…..

Viktigas av allt. Vad har du på din pizza?
– Hört talas om Vulkanpizza? Give me!!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close