skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Parman Rodrigo Polozadeh: ”De är mer på gymmet än Arnold Schwarzenegger”

Handbollskollen avhandlar nu H43-profilen, ungdomsledaren (Pojkar A i H43 Lund), mentorn för distriktsdomare på Skånes Handbollsförbund och allt-i-allon Parman Rodrigo Polozadeh.
Den dansande domaren är orolig för framtiden.
Vi är oroliga för hans pizzaval.

För det första. Hur mår du?
– Jag mår bara fint! Du med?

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Då jag studerar har studierna flyttats till Zoom, vilket i sig inte har varit världens roligaste. Men jag är lyckligt lottad som går på en utbildning sedan i höstas och slipper vara arbetslös! Sedan har den fysiska kontakten med vänner och familj såklart fått ta en stor smäll, men förr eller senare får vi träffas igen.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Då mina killar är födda 04 har de varit tvungna att träna på egen hand. Vi hade en liten utmaning med grabbarna där vi skulle springa virtuellt till Uppsala i höstas, men sedan dess har killarna fått sköta den stora delen av träningen själva.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du att det gett för effekter på din klubb?
– Jag är rädd för att H43 kommer få ta större smällar än många andra klubbar. De stora ungdomsföreningarna som H43, Lugi och Sävehof är i behov av sina ungdomslag och tyvärr är det ungdomarna som har fått ta den stora smällen av pandemin. Ungdomar riskerar att tappa intresset för sina sporter och fritidsaktiviteter, vilket är det sista vi behöver! Förhoppningsvis har Sveriges VM-silver lyckats inspirera vissa till att fortsätta med handbollen.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in spelare i laget?
– Min känsla är att vi inte har tappat någon spelare, vilket vi ska vara glada för! Vi har precis börjat med gemensamma träningar i smågrupper igen och hittills har alla 33, förutom en, dykt upp.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Vi har ett lag i P19-serien och två lag i P16-serien, så kvalspel gäller inte mina killar. Så länge killarna får komma igång med handbollen igen så är jag världens lyckligaste tränare. Börjar bli trött på deras tjat om inomhusträningar…

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Jag är rädd att killarna kommer dra på sig fler skador än nödvändigt. Det gäller att vi tränare sköter det skadeförebyggande träningen ordentligt och håller koll på att de inte skjuter sönder sina axlar så fort de får hålla i bollen igen.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Förhoppningsvis tränare i ett seniorlag och fortsatt lika engagerad inom domarfrågan på Skånes Handbollsförbund som idag! Gratis Melle på Kävlinges hemmamatcher hade inte heller suttit fel…

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Hannes Nilsson, Albin Håkansson och Edvin Alm. De är mer på gymmet än Arnold Schwarzenegger.

Viktigas av allt. Vad har du på din pizza?
– Tomatsås, ost, skinka, champinjoner och ananas. Haters gonna hate!

Vill du ha ett tips?
– Ja gärna?
Nästa gång du är på pizzerian. Beställ en kebab istället.
– Äsch. Ananas på smält ost är fina grejjer. Jag lovar att bjuda dig nästa gång vi ses. Pizza, läsk, efterrätt – hela kitet. Valfri restaurang i Lund.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close