skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med H43:s Oliver ”Kramer” Bengtsson – siktar på eliten

Oliver Bengtsson är assisterande tränare för H43:s damlag.
Han ser fram emot matcher igen, framtida tränaruppdrag i eliten – och kebabrulle med mycket sås.

För det första. Hur mår du?
– Jo tack jag mår bra trots rådande omständigheter.

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Jag pluggar just nu så det har förändrandrats med att allt sköts hemifrån via zoom nu, vilket är lite tråkigt men det rullar på bra. Jobbet har flutit på som vanligt, skönt att ha kommit iväg till de då de sociala kontakterna har minskat till nästintill noll nu under vintern och våren.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
– Det har varit individuell träning som gällt fram till de senaste veckorna då vi har dragit igång med gemensamma uteträningar igen. Sen kommer den yngre delen av truppen att kunna dra igång och träna lite inomhus i smågrupper denna veckan.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du att det gett för effekter på din klubb?
– Tror tyvärr att det kan bli rätt så stora konsekvenser av att verksamheten har legat nere så pass länge. Men det är ingenting som inte går att vända på när vi får dra igång fullt igen.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in nya spelare i laget?
– Några som har trillat av men hoppas på att de kommer tillbaks när vi kommer igång på riktigt inomhus igen.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Klart att man hoppas på att det blir alternativet med kvalmatcher, så många matcher som möjligt är alltid roligt och sen även sportsligt så känns de mest rättvist. Det är bra att de planerar för alla möjliga alternativ så att det blir så bra som möjligt.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Skaderisken finns där alltid när det kommer till en så fysisk sport som handboll men den kommer nog att vara ännu högre om vi inte får chansen att träna upp laget ordentligt innan serierna startar igen.

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Som fortsatt tränare för ett seniorlag. Helst i elitverksamhet men jag är glad så länge jag får hålla på med handboll.

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Hoppas och tror på att hela truppen har skött sin individuella träning bra under uppehållet, men det återstår lite till att se hur bra de skött de när vi kommer tillbaks till full träning igen.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
— Kebab och sås mycket sås och helst ihoprullad till en härlig kebabrulle.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close