skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Malin Edner i Kävlinge HK – ”Att spela matcher utan träning vore dumdristigt”

Malin Edner är tränare för Kävlinges damlag.
Hon menar att nuvarande säsong redan är förlorad.

För det första. Hur mår du?
– Jag mår bra! Har varit förskonad från både Covid-19 och förkylningar detta märkliga år.

Hur har pandemin påverkat dig privat, med jobb och annat?
– Privat har det såklart påverkat oss socialt, att inte kunna umgås som vi brukar har gjort att höst och vinter känts extra lång och mörk. På jobbet har vi ställt om, digitala möten och att jobba från köksbordet hör numera till det normala.
Men i det stora hela kan jag ändå inte känna att det är en stor uppoffring vi gjort, pandemin har slagit så mycket hårdare mot många andra.

Hur har ni kunnat träna, i grupper eller individuellt, under pandemin?
–Jag och Jennifer tog tidigt ett beslut om att hitta vägar att bibehålla träningen, för att inte tappa det fysiska- men framförallt den sociala biten. Det har varit en mix av individuella pass och pass som vi kört digitalt via teams.
– Det har varit en utmaning, främst för oss ledare, att skapa engagemang kring träningen men spelarna har varit fantastiska och verkligen visat engagemang.

När föreningarna tvingats stänga ner sin verksamhet, vad tror du att det gett för effekter på din klubb?
– Risken är väl som hos så många andra idrottföreningar att man tappar medlemmar. En annan effekt är den ekomomiska, uteblivna arrangemang blir ett tapp i kassan.

Har ni under den här tiden tappat eller fått in spelare i laget?
– Inget ont som inte har något gott med sig brukar det heta! Vi har fått tillbaka spelare som gått skadade och med det här ofrivilliga uppehållet från handboll har rehab träningen gett effekt.

I den bästa av världar just nu kommer serierna att genomföras som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. Om det inte fungerar har SHF även förberett ett alternativ som innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.
Hur ställer ni er till det?
– Denna säsong är förlorad! Att kliva in i hall och spela matcher utan att ha kunnat träna handboll är dumdristigt.
Men vi inväntar klara besked och får förhålla oss efter dem helt enkelt.

Om serierna startas med tätt schema, efter förmodat väldigt lite träning tillsammans, hur tror du att det påverkar skaderisken?
– Jag tror att alla vet att skaderisken ökar och därför bör vi fundera lite extra på hur vi gör om och när serierna ska dra igång. Är det värt det?

De flesta av oss har fått höja sitt perspektiv i dessa tider. Vart ser du dig själv, i den bästa av världar, inom handbollen om tre år?
– Förhoppningsvis står jag Korsbackahallen och coachar damerna var och varannan helg.

Vem i erat lag är den som sköter den individuella fysträningen bäst?
– Oj, det är många som verkligen skött sig. Varje vecka har tjejerna rapporterat in sina avklarade pass och det är inte många som missat. Sjukt inspirerande att ha ett lag med sån inställning som dessa tjejer har.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Pizza, då blir det något med kyckling.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close