skanesport_desktop-panorama-1

Bjuvstorps FFFotbollNyheter

Martin Lönneström tränare i Bjuvstorps FF: ”Vi har många vinnarskallar i laget”

Hallå där…Martin Lönneström, tränare i Bjuvstorps FF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag personligen mår super och det får man vara glad för i dessa tider. Man är mer försiktigt rent allmänt och har också fördelen att jag kan jobba hemifrån.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har ju också rättat oss efter Skånes FF rekommendationer och började träna i slutet av januari. Får ju dela upp gruppen om 8 man/grupp. Så vi i tränarstaben planerar alltid 3-4 stationer beroende på hur många vi är och då är det allt från teknik, fys och spel.

Vilka spelartapp har ni?
– Listan blir lång. Hamed Mohabatnia Tränare, Ali Thari FK Besa, Omar Assadi Croatia, Adrian Boldan Glumslöv,  Philip Larnhill, Oskar Svensson, Marcus Svensson, Dennis Johansson Glumslöv,

Vilka nyförvärv har ni?
– Nya är jag själv, Niklas Olsson, Viktor Nyrud Lagledare Tränare, Andreas Ekstrand Fortuna FF, Elias Jönsson Fortuna FF, Filip Migawa Fortuna FF, Linus Jarl Fortuna FF, Alexander Öhman Asmundtorps IF, Yahye Ali Mahmud Asmundtorps IF, Ahmed Salem Asmundtorps IF, Pontus Lundin Daemen College, Kevin Sennestedt Stenberg Asmundtorp IF, Krenar Makolli Asmundtorp IF, Gabriel Wallin Billesholms GIF och Jesper Jönsson Ekeby.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Förväntningarna är svåra att sätta mål på så här tidigt på säsongen och när vi inte heller kan spela matcher. Samma med målsättning, svårt att redan nu sätta en målsättning. Vi har en del rutinerade spelartapp men har samtidigt ersatt med ung entusiasm, ibland kan det ta tid att bli ”färdig seniorspelare”.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har ju min spelidé, sen måste jag ta hänsyn till truppens styrkor och svagheter och framförallt begränsa svagheterna. Spelfilosofi är att hålla bollen på marken och ha mycket rörelse och att orka springa i 90 minuter.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Just nu är Hampus Lagesson kapten och det var han även sista halvåret i Bjuvstorp förra säsongen. Så vi vill inte komma in och ändra för mycket och Hampus är en bra kille med framtiden framför sig.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Tror på en jämn serie, där många lag kommer spela bra fotboll. Svårt för mig att säga när jag är ny i denna serie, men Ödåkra kommer tillhöra toppen tror jag sen vilka som slåss om nytt kontrakt låter jag vara osagt.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Vi har många vinnarskallar i laget och vem som avgör spelar ingen roll.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Är allätare så det går bra med nästan vad som helst, bara det är gott.

Foto: Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close