skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTrav

Jägersroframgångar i alla väderstreck

Det spelar ingen roll i vilket väderstreck vi tittar. Det handlar om Jägersro, framgångar och utmärkelser.

– En fullständigt otrolig start på det här året, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande. Våra aktiva levererar hela tiden och det glädjande är att det är på bred front – många olika av våra aktiva har fina framgångar.

Det började egentligen i fredags och lite österut – i Kalmar – där Jägersrotränade hästar vann fyra lopp. Lite extra var det förstås för Ola Samuelsson som vann årets två första segrar med Just Make It och Hurricane River. Och OIa, ni vet förstås att han bara kallas ”Muggen” på stallbacken för att han sitter i en sulky precis som man sitter på en toalettstol, höll sin vanligt coola stil efter dubbel:

– Hur svårt kan det vara…

Om vi sedan förflyttar oss en bit norröver hamnat vi i Stockholm och Solvalla.

# Night Brodde vann Silverdivisionsfinalen sedan Conrad Lugauer kört slalom på upploppet och avgjort säkert. Därmed passerade Night Brodde två miljoner intjänat och är obesegrad i år.

# Lars I Nilsson hade en toppdag på Solvalla. Hans Sweetman – snyggt understödd av Adrian Kolgjini – vann också en STL–final. Dessutom var Hacker Am tvåa i Margaretas Tidiga Unghästserie samt Franklin Face trea i Silver och totalt drog stallets hästar in nästan 450 000 kronor under eftermiddagen.

# Per Nordström vann ju ett lopp i Kalmar under fredagskvällen, men fortsatte sedan att ta en andraplats med Good Vibes i ett ”Margaretalopp”. Men mest värdesatte Per att hans Islay Mist Sisu utsågs till Sveriges bästa 2-åring 2020 vid den digitala travgalan.

På söndagen var vi lite mer åt sydväst då Upset Face gjorde montédebut under Yoann Lebourgeois. Den av Adrian Kolgjini tränade femåringen svarade för en svettig insats på Vincennes då han trots ett tufft lopp vann en Grupp–3 löpning och runt 350 000 kronor i förstapris.

Måndagsframgångar hittar vi på samma bana då Tomas Malmqvist – med stor filial i Frankrike – selade ut Ilma Corda som spurtade till en säker seger för Eric Raffin. Runt 150 000 var vinsten värd och det var Malmqvists fjärde vinnare i Frankrike i år.

– Det känns nästan som om framgångarna smittar av sig, säger Ahlkvist. Vi har tuff konkurrens här nere och det sporrar givetvis våra aktiva till att anstränga sig ännu lite mer.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close