skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö lånar in välmeriterade Hampus Jildenbäck för resterande del av säsongen

Hampus har IFK Tumba som sin moderklubb men fick sitt stora genombrott i LUGI där han presterade på topp under flera säsonger. Bland annat blev han två år i rad uttagen som högersexa i Handbollsligans All Star Team, samt spelade en SM-final för klubben. Framgångarna ledde till att Hampus fick göra landslagsdebut som 30-åring och därefter tog steget vidare till den franska toppklubben Saint-Raphaël.

– Vi är glada över att kunna knyta Hampus till oss när det visade sig att Johannes Larssons knäskada för tillfället hindrar honom från att spela handboll säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö i ett pressmeddelande.

– Att få in en rutinerad spelare och bra person som Hampus i den här fasen av säsongen är så klart bra både för gruppen och för laget. Hampus tillför massvis med rutin, spetskvaliteter som avslutare och speed som vi kommer ha mycket nytta av under resterande del av serien och framförallt i slutspelet säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö.

– Jag hade ju egentligen tagit beslutet att ”varva ner” i AIK och satsa på den civila karriären. Suget för handboll växte från TV-soffan under VM, så när HK Malmö tog kontakt kom saken i ett annat läge säger Hampus Jildenbäck.

– Jag vill så gärna vinna ett SM guld och avsluta på ett ”riktigt sätt”. Jag känner att kroppen är hel och fått läka och målkänslan finns förhoppningsvis kvar. Jag brinner av lust för att leverera på och utanför handbollsplanen säger Hampus Jildenbäck.

– Vi är tacksamma att allt har löst sig på så kort tid och att Hampus kan vara med redan i kvällens toppmatch mot Ystads IF. Hampus delar HK Malmös målsättning om ett SM guld och nu har vi gett oss själva en ökad chans att uppnå detta senare i vår avrundar Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close