skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Handbollssnack med Emma Olausson, HK Ankaret

Namn: Emma Olausson
Ålder: 17, 03:a
Lag: Hk Ankarets Damlag

Hur länge har du spelat handboll och varför fastnade du för sporten?
– Jag har spelat handboll sen jag var 5, alltså sedan 2008. Anledningen till att jag fastnade för handbollen handlar nog mycket om alla lagkamrater som jag hade runt omkring mig. Det snabba tempot och en god sammanhållning gör handbollen så fruktansvärt roligt.

Kombinerar du med andra idrotter eller har du tidigare gjort det?
– Jag har i många år spelat fotboll, men valde att lägga skorna på hyllan för ungefär 3 år sedan. Det var utmanande att få ihop både skola, fotboll och handboll samtidigt.

Beskriv dig själv som spelare?
– Som spelare med vinnarskalle vill jag alltid att alla i laget inkluderas och gör sitt yttersta. På planen har jag en väldigt stor nytta av min längd, både i anfall och försvar. Som spelare är jag snabb och har en bra speluppfattning.

I normala tider. Hur ofta tränar du med laget och hur mycket tränar du själv vid sidan av?
– Måndagen den 8/2 övergick vi äntligen till inomhusträning igen, vilket har varit väldigt efterlängtat hos många. Vi tränar tre kollektiva träningar och utöver det blir det 2-3 gympass i veckan för min del. Det känns väldigt skönt att vara tillbaka i lite rutiner igen.

Hur har du kunnat träna under pandemin och har det varit svårt att motivera sig att träna på egen hand?
– Det är inte alltid kul och lätt att få motivation till egenträning i dessa tider, men jag och mitt lag har gjort vårt bästa. Som tur är har laget tillsammans haft 2 löppass i veckan nere vid strandpromenaden i Bjärred. Det blir alltid roligare att få träffa sitt lag och snacka av sig lite. Styrkepassen har dock skett via Zoom där vår duktiga fysioterapuet Sara har hållt i passen.

Tittar du mycket på handboll på TV och finns det spelare du hämtar inspiration från?
– Jag tittar väldigt mycket på handboll och det har blivit extra mycket nu under tiden när vi ej har fått träna. Jag kollar både SHE, handbollsligan men också lite Champions League.
Stine oftedal i Norska landslaget tycker jag är grymt duktig även Sander Sagosen ger mig väldigt mycket inspiration.

Hur firar ni i laget efter en seger? Sjungs det något speciellt?
– Efter en seger är det alltid glädje, det blir rejält med musik i omklädningsrummet, men något som alltid kan förbättras är segersången!.

Hur brukar du ladda upp inför en match. Vissa lyssnar på speciell musik. Andra äter ett kilo pasta.
– Bra sömn under natten, bra frukost och en rejäl lunch. Påväg till samling blir det peppmusik och fokus på match.

Vart ser du dig själv om tio år med handbollen?
– Inom handbollen vill jag vara aktiv så länge jag tycker det är kul och har samma glöd som jag har just nu. Som spelar vill jag hela tiden utvecklas till det bättre och jag hoppas på att min utveckling kan ta mig långt och sträva mot högre divisioner. Just nu trivs jag oerhört bra i min moderklubb och vill hela tiden bidra med mitt bästa.

Vad har du helst på din pizza.
– Helt klart parmaskina.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close