skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK OsbyNyheter

Magnus Svensson, tränare i IFK Osby dam: ”Gör vi det så kommer resultatet bli bra”

Hallå där…Magnus Svensson, tränare i IFK Osby dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Tack jag mår bra, sen har vardagen påverkats av hemmajobb vilket jag trivts bra med. Saknatr många aktiviteter och självklart oro för hur pandemin har påverkat.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Har varit lite frustreradande att inte få hålla igång, samtidigt så har det höjt suget och uppskattning av träning/match. Skapat kreativitet till alternativ träning exempelvis via webben och tjejerna har kört egna program som de skött bra.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat Amanda Nilsson till Sibbhult IF

Vilka nyförvärv har ni?
– Har fått Isabell Skagerholm, Klara Nilsson, Wilma Nilsson, Matilda Svensson in i truppen. Spelare som har Osbyanknytning och som är bra för gruppen.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Som alla vill vi självklart spela en positiv fotboll med mycket hjärta och frihet för spelare att våga ta plats. Vår målsättning är att göra vårt bästa på varje träning/match och hela tiden utvecklas. Gör vi det så kommer resultatet bli bra.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Vill ha ett lag med spelare som har högt självförtroende och hela tiden vill vara delaktiga. I fotboll har du många alternativ hur du ska agera och då gäller det ta snabba beslut. När du tagit beslut förbereder du dig på nästa beslut. För att inte låsa spelarna för mycket gäller det att ha tydliga ramar som alla förhåller sig till och innanför dessa ramar ska det vara mycket ”luft” att kunna ta alla beslut som krävs på planen och också utanför planen, gör vi det så blir det bra. Spelidén är helt enkelt att varje passning, löpning ska vara till vårt lagsfördel och till motståndarnas nackdel.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Inget klart, vi kommer ha en lagkapten och två vice kaptener

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Kul serie med lag från Skåne, Småland och Blekinge. Älmhult och Åhus vet vi är duktiga, även Karlskrona. Upplagt för många jämna matcher så nedåt har jag svårare för att ge mig på gissningar.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Intressant fråga, vi har många som är sugna på att göra det målet. Min gissning är att det är någon som börjat matchen som avbytare, har en bred trupp och kommer ha spelare även på bänken som kan ändra matchbilden. Målet kommer vara en blandning av en bra spelsekvens och ”pannben” att bollen ska in.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Mozzarella och lufttorkad skinka, enkelt o gott.

Foto: Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close