skanesport_desktop-panorama-1

Ariana FCFotbollNyheter

Edriss Hushmand i Ariana FC: ”Vill helst ha den rollen att man vågar lite på mina spetskvaliteer”

Hallå där…Edriss Hushmand i Ariana FC.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Ingen är ju 100% på en försäsong men jag varit en hel del på gymmet där vi fått ett schema av klubben/tränaren att följa. Nu har vi börjat träna igen så man är igång och trappar upp sakta med säkert.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Hahaha…trots min unga ålder så har jag varit runt i några klubbar, började som 7-åring i BK Olympics fotbollsskola där jag spelade tills jag fyllde 11 år. Gick då över till Malmö FF. Blev 3-4år i MFF. Sen dess har jag spelat i Trelleborgs FF, IFK Malmö och BK Olympic. Utöver detta har jag varit på några läger med afghanska landslaget.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Är ju ytter och kan spela på båda kanterna, jag vill helst ha den rollen att man vågar lite på mina spetskvaliteer. När vi anfaller så försöker man hitta mig och slå den antingen på eller framför mig. Sen måste jag ju göra mitt så jag inte får en roll på bänken.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Tycker det ser bra ut än så länge, bra tempo på träningarna, ny tränare och många nya spelare. Vi ska slåss om platsen längst upp.

Vad gör du i det civila?
– Just nu jobbar jag med svårt sjuka barn (lSS), trivs jättebra. Min chef på jobbet tränar Löddes U17. Så de lär bli en hel del möten efter vår match mot just Lödde. Sen har jag tagit rollen som ungdomsansvarig i Ariana. Är tränare och har hand om Arianas P11-P12 innan mina egna träningar. Den lilla tiden jag har kvar spenderar jag gärna med min familj och tar en kopp te.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Inför matcher så brukar jag oftast vakna upp 4 timmar innan match. Tar ett kallt bad och steker 2 ägg med afghanskt te. Sedan vilar jag och lyssnar på musik. Sen promenerar jag oftast 10-15minuter innan jag kör mot matchen.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Detta året tror jag Norlla Amiri gör överstegsfinten inåt från vänster och trycker in den i bortre. Han har sett vass ut på träningarna.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Jag spelade på Ekevalla i Eslöv förra året, woow säger jag bara. Sen är Bromöllas jättefin också.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Nu när jag har kommit så vill jag ha någon lekkamrat i Noor Zadrans kaliber.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Kopplar bäst av när jag sitter med familjen och dricker te och snackar om allt möjligt bara.

Foto: Ariana FC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close