skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSvalövs BK

Issa Manglind, tränare i Svalövs BK: ”De som kommer följa oss kommer bli mycket överraskade”

Hallå där…Issa Manglind, tränare i Svalövs BK.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Ja såklart påverkar det, men jag följer de råd och rekommendationer som experterna ger oss invånare. Tycker såklart att det är tråkig situation men jag hoppas det snart är över även om det kommer påverka oss över lång framtid framöver.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har följt Skånebolls- och Riksidrottsförbundets regler så vi har fått ändra i vårt upplägg en del, men allt går att lösa med lite planering.

Vilka spelartapp har ni?
– Tillsammans med Ramlösa och Dösjebro så har vi förmodligen seriens yngsta trupp. Men samtidigt har vi inte den mest orutinerade truppen då många spelare har lång erfarenhet från A-lagsspel sedan många år tillbaka. Sedan har vi en del spelare som har spelat elitfotboll i många år i Landskrona, MFF och HIF, vilket definitivt inte skall uppskattas när det kommer till att spela under press och leverera i matcher som gäller. Det är mkt utvecklingsbar trupp och tempomässigt är det mycket intressant. Dessutom har vi en mindre trupp (ca 24st) med en hög närvaro, vilket i sin tur gör att kvaliteten och intensiteten på träningarna är hög. Vi har dessutom 28 juniorspelare att tillgå under vår A-trupp och där det finns många intressanta spelare att tillgå, så ”summa summarum” så täcker vi A, B och Juniorlaget med nästan 50-55 spelare (beroende på hur man räknar), vilket är unikt och det bådar gott inför framtiden, det visar dessutom på en fin ungdomsverksamhet i SBK.

Vilka nyförvärv har ni?
– Nya är Alexander Ryden – Röstånga, Theo Ryden – Röstånga, Benjamin Ekstrand – Kågeröd, Mardin Cormusai – Olympic, Simon Prytz – TSK, Abdul Aweys – TSK, Abdirahman Idris – TSK och Anthony Tram – Glumslövs FF

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Kommer spela en aggressiv anfallsinriktad fotboll. Dvs. vi kommer att spela aggressivt och konditionsmässigt kommer vi vara väl rustade vill jag lova, sedan hur långt det räcker kan bara spelarna själva svara på.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong?
– Att vi kommer fortsätta utvecklas som individer och lag tillsammans, vi har ett spännande projekt på gång och detta skall fullföljas och bära frukt över tiden, dvs. vi jobbar med en hållbar lösning. Vi är inne i en generationsväxling, med allt vad det innebär. Samtidigt skall sägas att det är ett mycket intressant lag och jag måste medge att de som kommer följa oss kommer bli mycket överraskade, det blir mycket intressant vill jag lova.

Målsättning?
– Vår målsättning är att komma på en bättre placering än i fjol och på övre halvan av tabellen.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som tränare måste du vara flexibel, nyfiken, tydlig och ödmjuk samtidigt (vilket är svårt i sig). Jag har en grund- och spelidé som är basen för vårt lag, men sedan måste man också anpassa sig efter sitt spelarmaterial. Det går inte sonika att köra en spelidé eller spelsystem som inte är anpassat efter materialet du har, dessutom måste vi samtidigt inse att det är i division 5 vi spelar och inte i Premier League. Eftersom fotboll är en komplex sport med både individer och lag så gäller det att få ut så mycket som möjligt av varje individ och laget som helhet, det gäller även av mig som tränare och mina ledare, annars kan man inte vinna matcher eller utvecklas.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Hampus Borgkvist blir kapten och Elias Svensson vice kapten. Egentligen inget att orda om då Hampus är en ledare i sig själv, han tar hand om killarna samt ställer rimliga och konkreta krav på sig själv och sin omgivning. Han har dessutom varit i klubben i 20 år och står för allt vad SBK betyder. Elias är ett bra (komplement till Hampus) och en stark karaktär som betyder enormt mkt för alla spelarna och laget, trots sin ålder har han spelat A-lags fotboll i sex säsonger, dessutom har han stort SBK hjärta.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Det är en mkt jämn och bra serie, det kommer vara små marginaler som avgör i slutänden mellan botten och toppen. Det finns lag som inte funnits med i förhandssnacket (t.ex. Helsingborgslagen) som är mkt bättre än vad man tror. Dessutom finns det lag som tappat tongivande spelare inför säsongen och kommer få det svårt initialt innan man hittat rätt. Kan inte bedöma möjligheterna för vem som hamnar var, men inbillar mig att TSK säkert siktar på topplacering igen efter missräkningen i fjol, så de borde vara en av favoriterna samt att Dösjebro under Johan Augustsson blir ett snäpp starkare denna säsongen. Så ”summa summarum” det kommer bli en mkt intressant serie och jag tror inte man kan räkna bort något lag innan seriestart så jämt är det. Vi kommer inte göra skillnad på något motstånd utan det kommer bli aggressivt mot alla lag.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Tror vi har till skillnad från tidigare säsonger har fler poängspelare än tidigare och det tror jag är vår styrka i år. Därför kan jag inte peka på någon enskild individ, vi har många ”vinnare” och spelare med stark karaktär i laget.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Inget, för jag har slutat äta pizza. Men tidigare åt jag oftast pizza med Bacon och svartpeppar, mkt underskattad.

Foto: Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close