skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Didrik Lindell i Skanör/Falsterbo IF: ”Vi vinner alltid mot dem, ett viktigt derby”

Hallå där…Didrik Lindell i Skanör/Falsterbo IF.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Formen känns bra, inte perfekt men på rätt väg. Vi har tränat med laget ett tag nu och även om det är fruktansvärt kallt så börjar vi sakta men säkert få igång tekniken och konditionen igen.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Har representerat Skanör & Falsterbo IF sedan 5 års ålder, hade en liten avstickare i Näset FC ett par månader för att sedan vända hem lika snabbt igen. I SFIF har jag gått igenom alla ungdomslagen och började spela med seniorerna vid 15 års ålder. Har även varit tränare för Skanörs P98-lag för längesen.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Befinner mig oftast på kanten som offensiv yttermittfältare men har även spelat anfallare och ytterback en gång i tiden. Där får jag möjlighet att utnyttja min snabbhet (som en gång i tiden var bättre). Har jag en stabil ytterback med mig trivs jag i en friare roll där jag hellre kollar mot motståndarens mål snarare än att försvara vårat.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Med en ny huvudtränare tränare och en stark ung trupp tror jag vi har stora möjligheter att utmana om kvalplatsen i år. Vi tränar på ordentligt men behöver få in vår vinnarmentalitet som tidigare varit så självklar i vår klubb. Det kommer men i det generationsskifte vi nu är i tar det lite längre tid bara. Vi hoppas bara vi får möjligheten att spela alla matcher i år.

Vad gör du i det civila?
– Till vardags jobbar jag som webbdesigner på Head of Search, en byrå i Malmö.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Det blir inte så mycket uppladdning inför matcher nu för tiden, en Nocco och stadig frukost får räcka. Tycker det är framsteg att jag numera tar det väldigt lugnt dagen innan en match till skillnad från när man va yngre och kunde roa sig på ett annat sätt dagen innan utan att få andnöd efter 30 minuter in i matchen dagen efter.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Jag avgör självklart, antingen på straff eller med en rejäl felträff rakt upp i krysset med fel fot.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Jag gillar att spela i V. Ingelstad eftersom det är relativt nära att köra och att vi alltid vinner mot dem, ett viktigt derby.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Då skulle jag definitivt valt Sebastian Kellgren som tidigare spelat i Skanör & Falsterbo. Sebbe har flyttat till Lilla torg eftersom han är bättre än alla oss andra. Men vi behöver honom verkligen, med honom i laget tror jag våra chanser att komma topp 3 i serien är ganska höga dessa året.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Ser en bra fotbollsmatch, tar det lugnt med vänner och familj och bara njuter av tillvaron.

Foto: Viktor Andersson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close