skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheterYstads IF

Ludvig Hallbäck flyttar till danska Bjerringbro-Silkeborg

En av Sveriges största talanger har utvecklats till en av Handbollsligans bästa playmakers och målskyttar. Ludvig Hallbäck känner sig nu redo för att prova på sina vingar i danska toppklubben Bjerringbro-Silkeborg från och med nästa säsong.

– Under min tid i YIF så har jag trivts väldigt bra både på och utanför planen, jag känner att jag utvecklats både som handbollsspelare och person. Jag vill rikta ett stort tack till spelare, ledare och föreningen som alltid varit stöttande. Innan mitt flyttlass går så ska jag ge allt för att få avsluta denna tid i YIF på absolut bästa sätt säger Ludvig Hallbäck.

– Ludde har alla kvalitéer som krävs för att lyckas som utlandsproffs. Hans handbollstekniska färdigheter känner de flesta till men hans inställnings till träning, lyhördhet och mentala hårdhet kommer vara minst lika viktiga för hans fortsatta utveckling säger Oscar Carlén.

– Jag önskar Ludde stort lycka till i sin nya klubb Bjerringbro och det känns som rätt steg i hans utveckling även om jag gärna sett honom kvar i YIF under ytterligare ett år. Ludde har haft en fantastisk utveckling i såväl HK Aranäs som i YIF och vi hoppas att Ludde någon gång i framtiden vill komma tillbaka till oss. Först ska vi avsluta denna säsong och vi hoppas det blir en lång säsong säger Marcus Lindgren.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close