skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Hård ordväxling mellan Agim Sopi och Freddy Adu

Österlen FF:s tränare Agim Sopi har gått hårt åt Freddy Adu som igår kväll lämnade klubben. Han menade att amerikanen höll alldeles för låg nivå.
– Jag måste vara ärlig mot honom, mot mig själv och berätta för honom hur det ligger till. Den var inte bra. Vi gav honom en halvlek senast i en träningsmatch och det han presterade är på division 5-nivå. 

Nu svarar Adu på kritiken.
– Med respekt håller jag inte med. Jag vet inte vad som händer eller varför han inte gillar mig. Jag förstår att som tränare så vill du ha kontroll, det är ditt lag. Men det var inte han som tog hit mig, det var andra personer säger han till Aftonbladet.

– Jag kom hit en söndag kväll och jag tränade på måndagen. Flög i nästan 24 timmar för att komma hit och jag var med på måndagens träning. I slutet av träningen började jag känna av min vad och dagen efter sträckte jag vaden på träningen. Jag försökte att bli av med det, inte med laget, men vid sidan av med övningar som Agim gav mig.

Agim Sopi berättade också att hans kvaliteér passar bättre i Futsal. Ett uttalande som Adu är förkastar.

– Det är dåligt, jag vet inte vad jag ska säga. Jag har aldrig upplevt något sådant i mitt liv. Det här är bara ett slag under bältet. Det är Agims way eller the highway säger 31-åringen till Sportbladet.

Till Fotbollskanelen berättade Sopi om skicket Adu höll när han kom till Österlen?
– Han var överviktig. Inte överdrivet överviktig, men han var överviktig. Första träningarna var han helt slutkörd. Jag blev väldigt förvånad att han var så otränad som han var. Har du fått en chans att komma till ett lag där du vill ta chansen, då går man ut och springer och visar sina positiva sidor. Fotboll finns i honom, i teknik och intelligens, det märker man. Men jag bedömer att hans fotboll är futsal. Elvamannafotboll är en helt annan grej.

Han säger att du inte ville ha honom när han värvades, hur ser du på det?
– Jag vill inte kommentera det där. Har inte varit negativ till att han ska komma hit. Har hela tiden hoppats att han skulle förbereda sig och vill han ta sig tillbaka kommer vi försöka hjälpa honom. Och han kom hit och var totalt otränad.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close