skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Landslagsmeriterad back förlänger med Malmö FBC

Malmö FBC har påbörjat truppbygget inför framtiden och först ut att förlänga sitt avtal är den nyutnämnda landslagsbacken Madeleine Karlsson.
– Truppbygget inför nästa säsong är i full gång och det känns såklart lite extra bra att tidigt förlänga med en av våra bärande spelare som har spelat länge i klubben säger Jessica Jensen i Sportgruppen.

Madeleine Karlsson född 1999 kom till Malmö FBC från Malmhaug IBK 2013 och efter några säsonger i klubbens junior- och U-lag tog hon klivet upp i SSL-laget säsongen 2016/2017. Hitintills har det därefter blivit 126 matcher i världens bästa liga, vilket gör henne till en av lagets mest meriterade spelare. Madeleine har även representerat Sverige i U19-landslaget där hon som lagkapten tog VM-guld 2018. I januari blev hon uttagen till A-landslagets samling som skull ha genomförts i början av februari men som pga Covid-19 blev inställt.

– Madde har gått hela vägen via innebandyakademin på Malmö Idrottsgrundskola, NIU på Malmö Idrottsgymnasium, våra egna U-lag, SSL-laget, U19-landslag och så fick hon äntligen ett litet erkännande att det inte bara var vi i Malmö FBC som tycker hon är en av ligans absolut bästa backar kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

– Under den nuvarande säsongen har jag utvecklats väldigt mycket som spelare. Med ett allt större ansvar, offensivt spel och olika roller utmanas jag ständigt för att lära mig nya saker. Efter många års hårt jobb är jag även väldigt stolt över att bli uttagen till landslaget. Med duktiga och skickliga medspelare samt tränare
strävar jag ständigt efter att bli ännu bättre. Jag vet att jag har mer kvar att visa och lära, vilket jag vill göra tillsammans med Malmö FBC kommenterar Madeleine Karlsson.

– Det var absolut ingen tvekan på att jag skulle förlänga mitt avtal. Jag trivs extremt bra i Malmö och det är här jag vill fortsätta utvecklas som innebandyspelare. Vi är ett väldigt sammansvetsat lag och vi känner att vi har något riktigt bra på gång just nu avslutar Madeleine Karlsson.

Foto: Peter Lindblad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close