skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Nyförvärvet Marcely: ”Mitt mål är att göra 25 mål för Lunds BK under säsongen”

Hallå där…nyförvärvet Marcely i Lunds BK.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Jag börjar komma i bättre och bättre shape. Under vintern har jag mest arbetat med min teknik, kondition och styrka. Jobbar nu med att komma i form och det känns riktigt bra måste jag säga. Träningarna har varit grymma och vi har fantastiska möjligheter i denna förening att kunna förbereda oss, både fysio som jobbar med oss samt våra tränare.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Jag är född i Holland, mina båda föräldrar är från Curacao i Sydamerika. Jag startade med fotboll när jag var 6 år gammal. Min klubbar jag spelat i är ADO, Wilhelminus, SV Nootdorp, Noordwijk, SV DSO, Den Hoorn, Prespa Birlik och nu Lunds BK. De första klubbarna från 16 år är professionella akademier. Under min karriär har jag växlat lag och nivå och jag var inte säker på att jag ville satsa helt på fotbollen. Men då jag kom till Noordwijk började min motivation och känsla komma tillbaka och jag insåg vad som krävs för att spela elit och semielit fotboll.

– Säsongen 2020 fick jag chansen att prova på svensk fotboll i division två. Fick ett erbjudande och tyckte det lät som ett intressant äventyr att spela utanför Holland. Projektet var bara två månader och det var ganska lagom för mig eftersom jag har min käresta och familj i Holland. Men det gick ganska bra för mig, jag gjorde 13 mål på 11 matcher. Hade fina och bra lagkompisar och jag började gilla Sverige. Under tiden var det flera svenska och nordiska klubbar som kontaktade mig. Så när Lunds BK hörde av sig och visade sin miljö med tränare med mera så självklart blev jag glad och mycket intresserad av att få spela för Lund, ett val jag inte ångrar.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Jag är anfallare och kan även spela på kanterna, men gillar att komma i fart och utmana.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Är lite osäker på den exakta nivån i Ettan, men jag har sett en del av andra lagen från förra året och jag ser att det är en tuff serie med många duktiga spelare och lag. Mitt mål är alltid att vinna, och jag vill göra mitt för att mina lagkompisar skall bli bättre och jag vet att mina kompisar gör det samma för mig i detta laget. Sätter alltid upp olika mål inför en säsong som skall vara realistiska att uppnå och mitt mål är att göra 25 mål för Lunds BK under säsongen.

Vad gör du i det civila?
– Klubben har arbete för mig där jag planeras att jobba med uppgifter i klubben, Ska främst arbeta med ungdomarna i deras fotbollsutveckling, stötta akademin och vara en resurs i klubben. Just nu pga Corona så ligger vi lite lågt för att därmed inte riskera något.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Varje dag ser i princip lika ut. Mina rutiner är ganska statiska även om jag är ganska flexibel som person. Ser till att sova minst tio timmar. Går upp runt 7.30 och äter en rejäl frukost.Äter en hel del ägg och inte så mycket vitt bröd. Går till gymmet runt tio om jag inte jobbar på klubben. Därefter hem igen och äter, ofta kyckling med ris. Vilar en stund och är sedan på klubben en timme före träningen för att förbereda mig. Genomför träningen och sedan hem och äta igen. Pratar alltid med familjen innan jag går och lägger mig. Inför match ser det ut på liknande sätt, men då kör jag inget pass på gymmet.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Oj, vi har så många bra spelare i laget. I detta läget tror jag faktiskt att Filip (Pikovski) gör en soloride och drar in ett galet hårt skott som målvakten inte har en chans på. Sen finns det en spelare till som befinner sig på en väldigt hög nivå och som kommer att vara viktig för oss och avgöra många matcher, det är Dardan jag tänker på då.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Helt ärligt är min arena den bästa och det säger jag inte för att vara speciellt lojal eller så, jag trivs så oerhört i denna miljön.

Om du fick värva vilken spelare du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Seriöst så har vi ett grymt lag tycker jag, men okey, drömma lite då.. Memphis Depay är välkommen varje dag till oss.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Älskar att läsa. Läser mest ”mindset” böcker, och just nu böcker skrivna av Tim.S Grover and Shari Wenk. Sedan spelar jag lite FIFA, chattar med familjen och lyssnar på musik.

Foto: Lunds BK

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2