skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNK OlympicNyheter

Dardan Burrniku i BK Olympic: ”Han är spelaren jag hade velat lira med”

Hallå där…Dardan Burrniku i BK Olympic.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Hmmm, min personliga form just nu är helt okej, på god väg till jättebra! Har kört mycket intervaller och långa rundor. Med tanke på pandemin så har vi inte tränat mycket fotboll.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Har spelat i lag som LB07, IFK Malmö, F.C Rosengård, Malmö City Och nu BK Olympic.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Jag är ju vänsterback men jag kan spela ytter också. Kan också spela på högerkant och i mitten men trivs bäst som ytterback då jag spelat där sen tidig ålder.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Är ganska ny så jag känner inte så många här. Det är många unga men bra fotbollsspelare, väldigt mogna för sin ålder. Blev väldigt imponerad efter första och andra träningen. Men svaret på frågan blir väl att jag tror vi har bra möjligheter om vi kämpar och ger allt i varje träning och match.

Vad gör du i det civila?
– För tillfället så pluggar jag upp ett ämne som jag behöver för att kunna plugga till lärare.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Skulle matchen spelas en lördag klockan 14.00 så skulle jag vakna tidigt, äta frukost och därefter gå ut och promenera samt lyssna lite på lugn musik. Men när jag kommer till samlingen så blir de andra puckar, då höjer jag stämningen lite för att sätta igång mig själv.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Baris Hummet! Han kommer i fart och dribblar sig förbi två spelare, därefter knorrar upp den i bortre krysset hahaha…

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Malmö stadion måste vara min favorit. Där spelade jag med IFK Malmö och blev van med dom stora ytorna på planen. Dessutom har man läktaren runt omkring.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Det är en svår fråga med tanke på att vi har så många bra fotbollsspelare i Malmö. Men om jag är tvungen att välja en så hade det varit Ali Burrniku. Ali är min bror, vi har mött varandra flera gånger men vi har aldrig spelat tillsammans. Han har precis kommit tillbaka från en korsbandsskada. Han är spelaren jag hade velat lira med.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Genom att titta på fotboll eller en serie. Finns inget skönare än att lägga sig och starta en serie eller en fotbollsmatch efter en hård träning! Det är så jag kopplar av.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close