skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

OV i brygga – vände till skrällseger mot LUGI

Handbollsligan har kommit till den punkten nu att all rim, reson och normalitet har försvunnit ut genom fönstret.
Bottenlagen är i slutspelsmode och ett desperat, vansinnigt, modigt och OV Helsingborg tog två direkt nödvändiga poäng borta mot LUGI.

Med knappa kvarten kvar och underläge med 19-23 gjorde OV Helsingborg om det man gjorde borta mot Varberg då man låg under med 19-21 men vände genom åtta raka mål.
Nu, när det som mest behövdes, gjorde OV Helsingborg sju raka mål.
23-19 till LUGI med 45.57 på klockan blev till 23-26 på sex minuter.

LUGI:s välkammade gosskör hade broderat ihop försvaret fint och hittade pigga anfallslösningar så till den grad att de syntes kontrollera matchen. Ett frustrerat Helsingborg vann inget på sin fysik och såg ut att stånga sig blodiga ännu en gång.
Då.
Kom.
Vansinnet.
De där extra krafterna bara en lejonmamma får när hon efter flera dagars obetalt jaktarbete ute på savannen tar sig an en välmusklad gnu som lite förnöjt och malligt slagit sig till ro på sin hemmaäng.

Vi säger inte nu att Henrik Knudsen är ligans främsta lirare. Men han gjorde fyra av de där sju målen. Under vissa stunder mot Kristianstad såg han loj och oengagerad ut, löpte hem halvdant och tittade besviket på sina lagkamrater med blickar bara dissande tonårstjejer ger till trånande tonårspojkar som bröstat upp sig på skoldiscot.
Nu hade Knudsen en helt annan blick.
Han spelade Knudsenhandboll när de andra spelade vanlig handboll.
Och då är han egentligen bäst på att sätta andra i lägen.
Som skarpskytten Mattias Thynell, som nu var tillbaka på niometer efter en tids skadefrånvaro.
Fortsätter Knudsen så här borde hans byggföretag få ensamrätt på den HH-förbimndelse som Helsingborgs Stad så ivrigt vill verkställa. Visserligen påtar den fryntlige trollkarlen mest med fina villor och renoveringar och sådant, men UPPENBARLIGEN, finns det ingenting som han inte kan göra. Ge honom en plastspade, lite silvertejp och en påse murbruk så ska han nog både kunna gräva en tunnel i Danmark och hålla kvar OV i Handbollsligan.

David Florander stannade på elva mål, Knudsen på åtta och Emil Hansson på sju.
Men kanske mest glädjande i OV-lägret, bortsett från den geniala värvningen av Henrik Knudsen, är att målvakterna börjar ta för sig mer. Den kanske svagaste punkten i OV-bygget. Inte minst Linus Olsson blir allt bättre.

Coach Toni Johansson pustade säkert ut efter segern i Sparbanken Skåne Arena.
Normalt sett när ett lag vinner, upprepat, genom starka slutkvartar vill jag som licenserad amatörpsykolog tillskriva fysträningen det. Men i erat fall kanske det är mer en mental inneboende styrka? Vad tror du?
– Det vete fan. Det är faktiskt en bra fråga…
För att komma från mig åtminstone?
– Exakt.
– Skämt åsido. Det är verkligen inte så att jag klappar mig själv för bröstet för segrarna mot LUGI och Varberg. Kanske är det så enkelt att vi plötslig fick träff i försvarsspelet.
Äsch, kom igeneeeen med den klyschan?
– Jo, men det var ju så. Vi blev tryggare bakåt, fick ett par målvaktsräddningar och då går det snabbt i handboll.
Just målvaktsspelet måste du ändå hålla med om är bättre generellt nu?
– Ja, och det har ju inverkan på försvarsspelt.

Henrik Knudsen då. Han var sur, vresig och blev utbytt i IFK Kristianstadmatchen. Vad hade ni snackat om inför detta?
– Inget speciellt alls. Han är professionell och förväntar sig mycket både av sig själv och av sina medspelare. Och när de senare inte gör det vi kommit överens om, ja… då kan han bli besviken.
– Jag visste om att han genom sin professionalitet skulle komma med rätt inställning idag och fortsatt ställa höga krav på alla runtomkring – och det gjorde han.
Vad mer tar du med dig från dagens match?
– Två poäng. För oss spelar det ingen roll hur det ser ut. Bara vi tar poäng.
På tal om poäng.
– I och med segern har OV tagit 15 poäng i Handbollsligan. Det har aldrig hänt tidigare.
Hur ser du på den fortsatta bottenstriden?
– Nu tar vi ledigt över helgen för att sedan träna måndag och förbereda oss på tisdagens rysare mot Aranäs. Det är en match vi måste vinna, avslutar Toni Johansson.

Läs mer om Toni Johansson i Handbollsmagasinet Stürmerfoul:

Han ska väcka björnen

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close