FotbollNyheter

Christoffer Ninger Johansson, tränare ÖT Smygehuk: ”Målet är absolut topp 3”

Hallå där…Christoffer Ninger Johansson, tränare ÖT Smygehuk.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra, skönt att vara igång igen med fotbollen. Tycker det är tråkigt det som sker runt om i världen såklart. Men försöker se att slutet kommer allt närmare och att vi kan leva som normalt igen.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Ja jag tycker det är tråkigt. Jag förstår att man såklart ska visa respekt mot de som sker men tycker det är viktigt att man kan träna och röra på sig även i dessa tider. Vi har tränat nu i 3 veckor, och det har varit kul och alla pågar är på hugget detta året. Såklart anpassad träning men skönt att vara igång.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat Hugo Hempel till Pelister, samt Albin likaså. David Karlsson till FC Trelleborg. Sebastian Svensson till Öja och Carl Borg till IFK Trelleborg.

Vilka nyförvärv har ni?
– Nicklas Matsson Gislöv, Simon Greko Vellinge FF, Kenny Magnusson Anderslöv Boik, Rasmus Smidvall Klagstorp, Linus Borglin Klagstorp och Lucas Peltola Skansen. Har några fler som tränar men ej klara.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Ska spela en anfallsinriktad fotboll, med hög press och mycket spring i benen. Ungt lag som jag anser ska absolut vara ett hårt arbetande lag. Har alltid som målsättning att vinna, såväl matcher som serier inget snack om saken. Men målet är absolut topp 3!

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Det är mitt första år som huvudtränare samtigt som jag ska spela, men har spelat fotboll under väldigt lång tid och spelat både i högre och lägre divisioner. Så jag skulle säga att jag har en blandning, måste såklart anpassa ditt spel och formation efter det material du har. Men har alltid haft ett offensivt tänk när de gäller fotboll. Så en offensiv spelidé kommer jag alltid ha i grunden.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Jag var kapten förra säsongen, detta året har jag ej bestämt mig än, så den frågan kan jag ej svara på än.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Den ser spännande ut. Många byaderbyn vilket är väldigt kul. Tror vi, med Skivarp och Anderslöv kommer ligga i toppen. Gylle, Lilla Beddinge får de tufft där nere botten.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Är de kryss och vi är i slutskedet kommer jag att lyfta upp Nicklas Mattson eller Simon Greko för lite stök och brunk i boxen!

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– På min pizza ska det vara skinka, peperonikorv och stark sås. Sen vitlöksås vid sidan! Spik.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close