FotbollNyheter

Hallå där…Patrique Andersson huvudtränare i FC Möllan

Hallå där…Patrique Andersson, huvudtränare i FC Möllan.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår så bra man kan i dessa tider. Många nya insikter om frihet och tacksamhet har man fått med sig under årets gång. Har ju inneburit att man inte kunnat göra de sakerna man har tagit för givet som exempelvis fotbollsspelandet.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Har hållit upp helt och hållet enligt riktlinjerna och förmedlat att spelarna får försöka hålla igång på egen hand utifrån de rådande restriktionerna, så vi har inte rört en boll sen i höstas.

Vilka spelartapp har ni?
– I skrivandets stund har vi ett bekräftat spelartapp, Emerson Gonzalez som vi önskar lycka till i sin nya klubb. Utöver det så har vi ingen som har bekräftat att de skall lämna.

Vilka nyförvärv har ni?
– Har en del spelare som väntar på att vi ska komma igång så de kan provträna och sen har vi en del återvändande spelare som haft året 2020 av.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Har massvis med kvalité i denna truppen och nedflyttningen förra året var en stor missräkning för klubben. Vill kunna skapa förutsättningar för ett aggressivt försvarsspel med tidiga bollvinster och stor rörelse i vårt anfallsspel. Har en tydlig grundidé som vi ibland gör mindre justeringar till. Målsättningen är att gå upp igen, inget snack om saken. FC Möllan kom inte upp i den standarden som klubben besitter under förra året och det skall vi visa i år.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som tränare så ser jag mig som kommunikativ. För mig så handlar vi som lag skall skapa något positivt oavsett vad resultatet i senaste matchen än blev. Att finna lösningar på problem och att utvecklas gör man tillsammans och om man som tränare kan få sina spelare bekväma i sina roller och ge dem utrymme att påverka så föds utveckling från det. Under de åren som jag var tränare tidigare så fick jag mycket hjälp av en engagerad spelartrupp och ledarstab i att kunna skapa en fin gemenskap och det innebar att vi tillsammans avancerade två divisioner. Det känns underbart att vara tillbaka men jag tror att lite av den känslan som vi haft tidigare år försvann under den nya ledningen under förra årets säsong. Och det behöver vi jobba på för att få tillbaka.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Har många framträdande ledare i spelartruppen som bidrar med eller utan kaptensbindeln på. I dagsläget så har jag inte utnämnt någon med den äran men det kommer när vi börjar närma oss säsong.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Måste föra fram två spelare, Jens Sintéus och Oskar Wikingsson. Både har fina kvalitéer men är också stora vinnarskallar. De är påpassliga och har gjort många matchvinnande insatser så jag säger att de löper sig fria och placerar in avslutet längst med stolproten.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Vinnys pizzeria Capricosa, en klassiker efter hemmamatcherna.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close