Eslövs BKFotbollNyheter

Jens Lynard i Eslövs BK: ”Ekevalla är helt klart bäst och favoriten”

Hallå där…Jens Lynard i Eslövs BK.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Just nu är den personliga formen inte på topp, styrkemässigt är jag stark men fotbollsmässigt och konditionsmässigt ligger jag lite efter då jag inte har kunnat träna hundra procent under en längre tid på grund av en ljumskskada. Men jag börjar närma mig full comeback och ska kunna vara hundraprocentig till seriestart vilket är det viktigaste.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Jag började spela fotboll i BK Vången när jag var tre år gammal. Efter det har jag representerat Husie IF, Vellinge IF, Lunds BK, BW90, IF Lödde och nu Eslövs BK där jag spelar vänsterytter.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Trivs bäst som yttermittfältare eller som tia under anfallaren. För det är en lagdel där man ska vara kreativ och skapa målchanser offensivt vilket jag gillar. Gillar att ha bollen och göra saker med bollen. Sen är jag en spelare som gillar att springa och kämpa mycket, det är kul med närkamper.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Vi är ett lag som kan ta poäng mot alla i serien. Är ett lag som gärna vill ha bollen men fungerar inte det så springer vi mycket och jobbar tillsammans som ett kollektivt. Är ett väldigt ungt lag, ett av de yngsta i serien skulle jag gissa, men de flesta av oss har spelat ett år eller fler i division 2 nu och tar nya kliv hela tiden. Det blir en spännande säsong.

Vad gör du i det civila?
– Utbildar mig och arbetar som fritidsledare. Tar examen i sommar. Utöver det blir det mycket tid på gymmet och med hunden, gillar att vara aktiv.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Mycket vatten, någon pastarätt och sen musik i omklädningsrummet innan man går ut och värmer upp. En Nocco innan matchstart är också rutin. På morgonen innan jag beger mig till samlingen vill jag gärna ha lugn och ro så att jag kan gå in i min egna bubbla, jag är inte socialt trevlig innan matcher, haha.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Admir har redan sagt i hans intervju att han avgör, det är inte omöjligt att han smäller dit en boll i slutminuterna. Men jag har gjort en del viktiga mål de senaste säsongerna och jag gillar att kliva fram när det behövs. Jag avgör efter ett inlägg från Viktor ”Vigge” Nilsson, han brukar hitta mig med sina inspel.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Ekevalla är helt klart bäst och favoriten, men bortsett från den gillar jag att spela på Malmö stadion. Synd att IFK Malmö inte är i vår serie i år, vi brukar ta tre poäng mot dem.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Hade värvat tillbaks Ted Sandberg från Torns IF. En riktig Eslövsgrabb som är omtyckt av alla spelare, ledare och fans inom föreningen. Vi hade fin kemi på vänsterkanten under två säsonger och blev fina vänner under vår tid i EBK. Nu önskar jag honom stort lycka till i ettan.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– För att kunna koppla av måste jag göra mig av med energi först. Så det blir väl ett eller två träningspass innan jag kan lugna ner mig och spela tv spel eller kolla fotboll på tvn. 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close