FotbollNyheter

Daniel Larsson tränare Gantofta IF: ”Denna säsongen kommer vi att spela mer kontrollerat i defensiven”

Hallå där…Daniel Larsson, tränare Gantofta IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Under omständigheterna mår jag och min familj bra. Det mest påtagliga i privatlivet är väl att man får jobba hemifrån och inte har samma möjligheter att träffa kunder och kollegor.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi startade igång den 12 januari och har sedan dess följt de riktlinjerna som Skåneboll kommunicerat. Det har ställt större krav på oss ledare i form av en annorlunda planering. Med tanke på var i näringskedjan vi befinner oss är det väldigt svårt att veta om det kommer 17 eller 25 spelare till en träning men vi har haft en bra närvaro där snittet legat på 22 spelare och vi har bedrivit mycket stationsträningar. Det tråkiga för truppen i stort skulle jag säga är att vi inte kan spela större spel på träningarna.

Vilka spelartapp har ni?
– Martin Andreasson lämnar för att bli assisterande tränare i Eskilsminnes Damlag Div 1. Casper Johansson väljer att lägga skorna på hyllan. I övrigt har vi inga spelarförluster.

Vilka nyförvärv har ni?

– Våra nyförvärv är Pontus Skalin, Helsingborg Östra IF, Jonathan Skalin, Helsingborg Östra IF, Oscar Svensson, comeback, Mattias Sjöberg, comeback, Simon Svensson, Helsingborg AIS, Oscar Wallertoft, comeback och Marcus Sulonen, Croatia Helsingborg KIF.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Egentligen som förra säsongen, vi ska vara duktiga på att hålla i bollen. För oss handlar det mycket om att lita på varandra och förlita oss på att vi är bekväma med bollinnehav.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Med tanke på att man inte vet om det blir seriepremiär i april är det svårt att sätta någon direkt målsättning tabellmässigt. Men vi är överens om att vi ska sluta på en betydligt bättre placering än förra säsongen. En annan målsättning är att vidareutveckla vårt eget spela, det är fjärde säsongen som jag ansvarar för laget och denna säsongen hoppas vi få ut mer av vårt spelsätt.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Till en viss del anpassar man spelidèn till materialet men jag ser det mer som att det är min uppgift att utveckla spelarna så att varje individ passar i mitt spelsystem. Spelidèn är att vara duktiga på att behålla bollen men även har förmågan att avgöra när vi ska spela rakare fotboll. En förändring till denna säsongen är att vi kommer spela mer kontrollerat i defensiven. Eventuellt ändrar vi spelsystem i just defensiven medan vi spelar med en annan typ av uppställning när vi väl äger bollen.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Fredrik Nilsson och Hampus Frank blir våra lagkaptener. Anledningen är att båda killarna ställer höga krav på sig själva och sin omgivning. Vi har många unga spelare i truppen och då behövs två starka karaktärer på banan. Dessutom är det två väldigt duktiga fotbollsspelare.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Det är svårt att bedöma andra lag. På denna nivån kan truppen se ut på ett sätt på pappret, sedan när det väl är dags ser truppen helt annorlunda ut. Vilka lag kan motivera sina spelare till hundra procent varje träning även om serien inte drar igång förrän efter sommaren? Men utefter vad jag vet om de andra lagen i dagsläget skulle jag säga att Tågarps AIK och Billeberga GIF kommer vara med i toppen.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– I förra säsongens sista match så stod det 3-3 i slutet av matchen mot Ekeby GIF. Vi fick en hörna och Erik Strand avgjorde med sitt 4-3 mål. Så mitt svar blir att jag skickar upp vår reslige mittback Erik Strand.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– En klassisk kebabpizza är det bästa. Dock är champinjoner som tillägg ett måste.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close