FotbollNyheter

Hallå där…Goran Bone tränare i MF Pelister

Hallå där…Goran Bone, tränare i MF Pelister.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra så bra man kan göra trots det tråkiga läget runt om i världen. Arbetar inom skolan som träslöjdlärare vilket har gjort att jag ändå arbetat på plats under pandemin. Har fått flytta min egenträning från gymmet till promenader och annat utomhus.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi ledare och styrelse i Pelister har varit väldigt tydliga med att vi som klubb ska följa alla restriktioner som finns. Fotboll och träning är väldigt kul men hälsan är alltid det viktigaste. Pandemin har gjort att vi knappt har kunnat ha gemensamma träningar, utan vår första gemensamma träning var utomhus för ca två veckor sedan där vi delade upp oss i olika grupper(max 8 personer per grupp), ombyte och duschande skedde hemma mm. Under årets första träning stod enbart löpning på schemat och där kan jag säga att jag var väldigt nöjd då det märktes att flertalet av våra spelare hållit igång med egenträning under uppehållet.

Vilka spelartapp har ni?
– Kan med väldigt stor glädje berätta att vi trots denna pandemi inte tappat en enda spelare från förra året. Vi är dock medvetna om att det är ett tag tills säsongen drar igång och mycket kan hända, men som sagt än så länge har vi inte tappat en enda spelare och det är vi givetvis både väldigt stolta men framförallt väldigt glada över.

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi har i nuläget fått in sju stycken nyförvärv. Våra nya spelare är i blandade åldrar, vissa födda 2002 medan vissa är äldre. Vi är väldigt glada och nöjda med våra nyförvärv då vi vet att de kommer att hjälpa klubben både på men också socialt utanför plan. Styrelsen samt vi i ledarstaben är också väldigt stolta över att vi lyckats att locka till oss yngre duktiga spelare, då detta är ett tydligt tecken på att ryktet om Pelister runt om i Trelleborg är gott. Vi kommer göra allt i vår makt för att våra unga spelare ska må bra och utvecklas.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Jag vill framförallt att mitt lag ska uppträda som just ett LAG, spelarna ska visa glädje och tycka att det är kul att komma och träna samt spela matcher för Pelister, det är trots allt division sex och då är nummer ett att spelarna trivs samt har kul tillsammans. Men rent taktiskt så vill jag att spelarna ska våga spela, våga göra sitt. Jag föredrar att bollen är på marken så mycket som det bara går. Vi har som sagt knappt tränat, därför har heller inget mål satts upp för kommande säsong. Vi får se var vi som lag ligger efter träningsmatcher och när det börjar nära sig seriepremiär, men absolut hoppas och tror jag på att vi ska få en bättre placering än förra året.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Givetvis måste man som tränare kunna anpassa sig efter materialet som man har, men min spelidé är att vi som lag ska pressa högt och vinna boll snabbt för att sedan gå till anfall med få touch och mycket fart. Men det viktigaste för mig är att vi har kul och att alla kämpar för laget.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Lagkapten nästa säsong kommer vara Dean Josifovski, Dean var lagkapten förra säsongen och skötte det uppdraget väldigt bra. Dean är en spelare som vågar ryta till om det krävs och alla spelare har stor respekt för Dean.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Denna säsong är vi i en ny serie med många lag som jag faktiskt just nu inte har någon vidare koll på. Det ska bli väldigt intressant att se var vi står oss i denna serie. Men måste jag säga något lag så tror jag att FC Näset blir farliga, då de redan var ett topplag under förra säsongen.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Jag tycker att vi har flera spelare som kan kliva fram och avgöra, unge och väldigt duktige Mustafa Saad med sin teknik, men även Aleksandar Apostolovski som är väldigt bra på huvudet och extremt farlig på offensiva fasta situationer.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Ost, skinka, köttfärs och jalapeno!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close