skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Hallå där…Thorbjørn Valdsgaard tränare i Asmundtorps IF

Hallå där…Thorbjørn Valdsgaard, tränare i Asmundtorps IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Med mig är det bra trots omständigheterna. Har varit extra försiktig med att följa alla restriktioner då jag är i en riskgrupp, tack vare det har jag kommit lindrigt undan.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har inte kunnat haft någon träning på ett bra tag, men killarna har varit flitiga med sin individuella träning och hållit igång själva. Som ny tränare har det även varit extra utmanade då man inte fått en ordentligt uppstart.

Vilka spelartapp har ni?
– Tappat 8 spelare totalt, alla tråkiga förluster såklart. Jesper Lundin har gått till Wormo ett lag i division 4, Sebastian Ottosson och Salem Ahmed som gjorde 14 mål tillsammans förra året har valt att gå vidare till Dösjöbro respektive Bjuvstorp, självklart är en stor förlust men ger samtidigt en chans för våra kvarvarande och nya spelare att visa framfötterna. Resten av de tappade spelare valde att följa med den gamla tränaren till Bjuvstorp.

Vilka nyförvärv har ni?

– Har 11 st nyförvärv som vi är väldigt exalterade över. Begzudin Zuso, Kenan Civic, Elvis Civic, Johan Olofsson, Jesper Lindvall, Egzon Hajdari, och Toni Blagojevic, är alla från Svalöv som jag tränat innan. Vi har även fått in Samiullah Ahmadi från BoIS. Lucas Lundahl och Linus Linge från Teckomatorp SK. Andreas Svensson som nyligen tagit upp skorna igen. Linus och Andreas fyller ut i målvaktstabben, något vi ser glatt på. Har även fått in sju nya juniorer i klubben, ett lag vi har ett tajt samarbete med.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vårt mål i år är att spela en fotboll med mycket bollinnehav och ett fokus på att spela på marken. Vi kommer fokusera mycket på fart och teknik för att uppnå vårat mål att var top 6 i serien.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har en specifik plan och spelsätt som jag gärna spelar men är även anpassningsbar efter de spelare som finns i truppen. Ser gärna att var spelare har två positioner de kan spela för att öka möjligheterna och mängden spelsätt att ändra emellan.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Vi har ännu inte beslutat oss om vem som blir årets lagkapten, men vi har 2-3 bra kandidater som vi tycker passar i rollen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Ser det som en tuff men utmanande serie. Från vad jag sett och hört tror jag Billeberga ligger på toppen men kommer ha stort motstånd från Alegria, Vallåkra och Tågarp.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Det är ingen situation vi helst hamnar i. Ser hellre att vi redan 10 minuter innan har lyft laget och avgjort matchen.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Normalt sätt äts det inte mycket pizza hemma hos oss, det är oftast kött och lamm som serveras. Om man ändå ska välja skulle jag säga att min favorit är en pizza med räkor, champinjoner, lök, och ananas.

Foto: Henrik Karlsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close