Nyheter

Handbollssnack med Ella Rask i HK Ankaret F06

Namn: Ella Rask
Ålder: 14
Lag: F06, HK Ankaret

Hur länge har du spelat handboll och varför fastnade du för sporten?
– Jag har spelat sen jag va 6 år. Alltså snart 9 år. Min storebror spelade och jag va med på hans matcher och träningar och blev inspirerad. Det fanns inget lag för de födda 2006 då så jag spelade en liten tid me 05. Jag har fastnat för sporten för att det är en rolig sport som man kan va bra på massa olika grejer. Det är tufft och man måste ha en stor vinnarskalle för att kunna komma långt. Man kan inte gå av efter en smäll för du kommer möta 13 till den matchen.

Kombinerar du med andra idrotter eller har du tidigare gjort det?
– Har testat fotboll men det var när jag va liten. Jag fastnade inte för de som jag gjort i handboll. Fotbollen var lite för mesig och långtråkig.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag är bra på att finta med olika steginsättningar och kullager. Jag ger mycket folk bra lägen, speciellt om jag är ytternia och ska ge kanten ett bra läge. Jag har bra spelsinne och jag vet vad som kommer hända härnäst.

I normala tider. Hur ofta tränar du med laget och hur mycket tränar du själv vid sidan av?
– Innan Corona så tränade vi 3 gånger i veckan med en eller 2 matcher på helgen. Ibland har vi dessutom en extra träning på helgen så det blir ändå rätt mycket. Jag tränar 1-2 gånger på gymmet på min fritid.

Hur har du kunnat träna under pandemin och har det varit svårt att motivera sig att träna på egen hand?
– Det är jättesvårt att motivera sig själv att träna när man inte kan spela match. Speciellt när man har mycket vinnarskalle. Då känns det svårt för man vet aldrig när man kommer tävla igen. Och man tränar ju för att spela match. Vi har haft uteträning med mycket löpning och kondition när vi inte kunnat träna inne.

Tittar du mycket på handboll på TV och finns det spelare du hämtar inspiration från?
– Jag kollar på jättemycket handboll hemma. Vi har köpt Cmore där man kan kolla alla elitseriematcher och så kollar jag många Champions league matcher med min bror. En spelare som jag tycker är jättebra är Dika Mem som spelar i Frankrikes landslag.

Hur firar ni i laget efter en seger? Sjungs det något speciellt?
– Vi har haft någon låt som vi sjöng i USM men eftersom att vi inte spelat match på länge så har vi inte sjungit nåt o därför har vi ingen just nu. Men all är jätteglada och vi har det jättekul i omklädningsrummet när vi duschar efter matcherna.

Hur brukar du ladda upp inför en match. Vissa lyssnar på speciell musik. Andra äter ett kilo pasta.
– En viktig sak för mig är att jag måste ta på mig höger sko o knyta den innan jag tar på och knyter vänstran. Råkar jag ta på vänsterskon först så måste jag ta av den o sätta på högerskon, vilket kan bli väldigt jobbigt ibland.

Vart ser du dig själv om tio år med handbollen?
– Om 10 år så spelar jag i en hög liga i Frankrike och kanske till och med i landslaget… förhoppningsvis.

Vad har du helst på din pizza?
– Mozzarella, oliver och kronärtskocka.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close