Nyheter

Handbollssnack med Matilda Hellström i HK Ankaret F06

Namn: Matilda Hellström
Ålder: 14
Lag: HK Ankaret F06

Hur länge har du spelat handboll och varför fastnade du för sporten?
– Cirka 6 år nu och jag fastnade för att det har alltid funnits i min familj då min bror spelat hela hans liv och pappa varit tränare. Jag var med på många träningar och sedan testade jag en provträning och nu är jag helt fast. Jag fastnade för att det var tufft, en sån grymt bra lagsport där man fick många nya vänner för livet och där är alltid nya saker att lära sig.

Kombinerar du med andra idrotter eller har du tidigare gjort det?
– Nä det har jag inte.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag är en spelare som kämpar in i det sista och ger inte up om jag missar eller någon kommer förbi mig i försvaret. Jag är också en spelare som älskar och lära mig nytt hela tiden och vet vad jag vill och då gör jag det.

I normala tider. Hur ofta tränar du med laget och hur mycket tränar du själv vid sidan av?
– Jag tränar med laget 3 gånger i veckan och sedan tränar jag själv vid sidan om när jag känner att jag behöver röra på mig. När jag tränar själv så tränar jag mest styrka och kondition.

Hur har du kunnat träna under pandemin och har det varit svårt att motivera sig att träna på egen hand?
– Det har inte varit svårt för jag vill träna själv också då jag älskar och träna fast ibland har jag inte känt för det och då har jag inte gjort det.

Tittar du mycket på handboll på TV och finns det spelare du hämtar inspiration från?
– Jag tittar på mycket handboll speciellt nu när det varit EM och VM och hämtar oftast inspiration från olika hela tiden.

Hur firar ni i laget efter en seger? Sjungs det något speciellt?¨
– Vi gör inget efter en match.

Hur brukar du ladda upp inför en match. Vissa lyssnar på speciell musik. Andra äter ett kilo pasta.
– Jag brukar ta tid på mig äta en riktigt frukost om det är på morgonen om det är senare så äter jag en ordentlig lunch. Samtidigt brukar jag lyssna på peppande musik då jag har en speciell spellista som är just bara såna låtar.

Vart ser du dig själv om tio år med handbollen?
– Jag hoppas att jag fortfarande är lika intresserad av handbollen och att jag spelar typ i lugis dam landslag. Jag hoppas att jag fortfarande vill utvecklas och bli bättre som en spelare.

Vad har du helst på din pizza.
– Ananas!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close