FotbollLandskrona BoISNyheter

Supporterpolisen: ”Jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd”

Efterspelet till Cup-matchen mellan Bois och Östersund har mest handlat om rasism och en spelarbussattack men polisen har inte fått in någon anmälan.

– Det finns ingen anmälan gjord på någon händelse säger Åsa Emanuelsson från polisen i nordvästra Skåne.

I första halvlek uppfattade Östersund-spelaren och förra Malmö FF-lånet Isak Ssewankambo att åskådare riktade apljud mot honom. Matchen avbröts och spelarna plockades av i fem minuter innan matchen återupptogs.

BoIS klubbchef Michel Ekberg säger att man ska samla in information om vad som hände.

– Vi har fått flertalet mejl och samtal från personer som stått i klungan som påstås ha uttryckt sig rasistiskt. De har en väldigt avvikande åsikt från den som spelaren (Isak Ssewankambo) uttrycker. De känner inte igen bilden som förmedlats säger Michel Ekberg till HD

– Men jag vill ändå vara tydlig med att vi inte accepterar några rasistiska tillmälen över huvud taget. Vi försöker utreda om och vad som uttryckts och i så fall vem som har uttryckt det. Kommer vi fram till att någon eventuellt uttryckt något olämpligt kommer den personen inte att vara en del av våra arrangemang framöver.

Efter matchen sade Östersundslaget att deras spelarbuss blivit attackerad. Förklaringen till att deras buss blev attackerad kan vara att det har fallit is på bussen.

– Det fanns inga stora skador på bussen. Däremot har man har kört under en viadukt där det kan ha ramlat ner is. Något sånt kan det ju vara. Men det finns ingen anmälan gjord på någon händelse säger supporterpolis Mats Lilja.

Lilja som var på plats på matchen säger till Fotbollskanalen att polisen sett att det hänger smältande is och snö vid den viadukt där bussen ska ha blivit attackerad. Matchdelegaten som körde sin privata bil efter bussen ska också ha sett is och snö rasa från bron.

Just nu saknas konkreta bevis och vittnesmål om den rasistiska attack som Ssewankambo uppfattade.

– Jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, både rasistattacken och den här attacken mot bussen säger Lilja.

Idag på eftermiddagen skriver Östersund följande på sin hemsida:

”Ett föremål träffade Östersunds FK:s spelarbuss vid färden mellan Landskrona IP och spelarhotellet. Polisen larmades till platsen för att garantera säkerheten för samtliga inblandade. Polisen har givit information att det eventuellt skulle kunna vara ett isblock som träffade bussen. Om detta isblock har fallit eller kastats mot spelarbussen är en polisiär fråga. Vi hoppas att det sistnämnda inte är fallet”.

”Angående de rasistiska yttranden som riktats mot spelare i Östersunds FK så står vi bakom våra spelares redogörelser. ÖFK accepterar inte att utsättas för rasism. Östersunds FK fördömer kraftfullt de händelser som gjorde att domaren bröt matchen under första halvlek. För oss är det grundläggande att stå upp för alla människors lika värde”.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close