NyheterSporter

Beneharo ”Benji” Luis Valdes Högaborgs BK dam: ”Har haft det tufft när det gäller spelarförluster”

Hallå där…Beneharo ”Benji” Luis Valdes, tränare Högaborgs BK dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– I dagsläget mår jag kanon. Det som påverkats för min del är att mina studier är på distans, att Futsalsäsongen tyvärr blev inställd och att jag istället åter kommit igång seriöst med styrketräningen.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har haft träningar för dom som velat hålla igång sedan början av januari.

Vilka spelartapp har ni?
– Har haft det tufft när det gäller spelarförluster: Tappat åtta spelare till Helsingborgs IF, tre som valt att lägga skorna på hyllan och en till Landskrona Bois.

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi har fem nyförvärv.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Inga ändringar mot förra året. Vi kommer fortsätta att ha fokus på att ha mycket bollinehav och att gå ut till varje match för att vara det laget som styr matchen. En match i taget.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Självklart får man alltid anpassa sig efter trupp och motstånd, men i första hand är ju alltid min målsättningen att alltid spela efter den spelide/spelfilosofi jag själv tror på och tycker om.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Emma Krantz och Hanna Jensen. Båda två är tjejer med starka ledaregenskaper och har varit med sedan starten av HBKs damlag.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Har inte riktigt någon koll på årets serie. Ängelholms FF hade dock ett ungt och duktigt lag redan föra året och krossade sin div 3 serie, så dom kommer nog ha en bra chans till en topplacering. Eskilsminne IF Akademi borde nog även dom kunna vara med och utmana i toppen, då jag tror att dom har liknande förutsättningar som ÄFF med många unga duktiga spelare.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Bara någon i laget avgör, så blir jag nöjd.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– 5 ostar

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close