skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Jesper Rindmo i IFK Malmö: ”Prio ett att klara kontraktet så fort som möjligt”

Hallå där…Jesper Rindmo i IFK Malmö.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Det är ju en tung träningsperiod just nu, som det ska vara. Men jag känner mig relativt rapp i benen just nu men samtidigt vet jag att det kommer bli bättre om ett par veckor.

 Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? 
– Jag har spelat i en del olika klubbar genom åren. Började i Skivarps GIF, sen gick jag vidare till Skurups AIF. Därefter blev det en kort vända i Trelleborgs FF för att sen spela i Malmö FF. Efter några år där så har jag representerat Lunds BK i två omgångar, Kristianstad FC, Prespa Birlik och nu är jag i IFK Malmö för andra gången. Är väl tänkt på samtliga offensiva positioner, men främst på en kant eller som forward.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Trivs bra i situationer när jag kan komma rättvänd i fart på offensiv planhalva. Därför är väl en kant att föredra. Där kan jag nyttja mina styrkor och länka ihop med medspelare för att komma till målchanser.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– IFK Malmö är ju nykomlingar i division 1. Med det i bagaget så ska väl prio ett vara att klara kontraktet så fort som möjligt. Samtidigt har jag spelat flera år i division 1 där just nykomlingar överraskat. Tror mycket på vår trupp som har en bra mix av både personligheter och spelartyper.

Vad gör du i det civila?
– Jobbar som fastighetsmäklare på Våningen & Villan. Så planering och struktur i vardagen är viktigt för mig.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– På en matchdag försöker jag väl bara slappna av så mycket som möjligt inför uppgiften. Ofta blir det lite arbete innan en match. Annars blir det väl ofta lite musik, rejält med mat och vätska.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Självklart är jag gärna med och avgör en match. Annars tror jag Martin Johansson hänger med i en kontring och efter en 60-meters löpning rullar han bollen i öppet mål!

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– De stora arenorna runtom i Skåne är ju roliga att spela på. Men samtidigt har jag lagt väldigt mycket tid av min ungdom på mycket uppskattade Östergårdsplanen i Skurup. Där hela processen av att cykla dit, springa runt och spela boll i några timmar för att sen cykla hem har varit en stor del av livet.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Mikias Yonas är dels en bra kille och en bra fotbollsspelare. Han hade varit härlig att ha både på planen och i omklädningsrummet.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Är ofta på språng i både arbete och i fotbollslivet. Men jag slappnar av bäst när jag umgås med familj och vänner. När alla runt mig mår bra, mår jag bra.

Foto: Lola Nilsson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2