skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Fatos Gashi i Gärds Köpinge IF: ”När de gäller målsättningen så är den självklar, spela div5 2022”

Hallå där…Fatos Gashi, tränare i Gärds Köpinge IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jo tack mår bara fint! Min vardag har klart påverkats precis som för dem flesta tyvärr. Kan tänka mig för oss som håller på med lagidrotter har de varit extra tufft då man ej kunnat träffats så många.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har ju då självklart valt att följa dem restriktioner som Myndigheterna och Skåneboll givit. Med andra ord har vi undvikit träning under den värsta tiden.

Vilka spelartapp har ni?
– Som jag ser de så har vi tappat 2-3 spelare som jag anser skulle varit med å slåss om en plats i A-laget.

Vilka nyförvärv har ni?
– Har fått in 8-10 nya spelare i truppen som verkligen kommer lyfta nivån både på träning o matcher. Som vi alla vet behöver man en bredd trupp för att kunna utmana om avancemang i serien.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Hmm denna frågan är en sån frågan man blundar och svarar på. Självklart vill jag att laget ska spela en rolig och attraktiv fotboll. Men så slår man upp ögonen och inser att de är div 6 fotboll vi pratar om och då är jag nöjd med att vinna matcherna. På vilket sätt spelar mindre roll. När de gäller målsättningen så är den självklar, spela div5 2022!

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag skulle nog säga att jag är en tränare som anpassar min spelfilosofi efter vad jag har att jobba med i truppen. De viktigaste är att jag får ut de bästa från varje individ och för in det till laget.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Ja, i mitt huvud är de redan klart. Men samtidigt vill jag avvakta lite in på försäsongen då de tillkommit många nya spelare och dom ska få chansen att visa sig. Där finns spelare som har lagkapten kriterier.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Oj detta är ju miljonfrågan. Utan att ha så bra koll så säger jag att Tollarp med Kristianstads bästa mittfältare Berat Gjyrevci kommer vara med och slåss om seriesegern. När det gäller bottenstriden blir de dem lagen som har minst trupper.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Helt klart Tobbe Knutsson! Rätt man på rätt plats. Han tråcklar in den på något sätt.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Shawarma Pizza! Kycklingkebab Lök Majs o starksås

Foto: privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close