skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Från ordförandens perspektiv – Tony Toll i Kullavägens BK

Namn: Tony Toll
Ålder: 52
Yrke: Ekonomisk Rådgivare
Förening: Kullavägens BK
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag började i KBK 1978 och gick över till Högaborg 1984-1988. Sedan var jag i Stattena i Div 4 i några säsonger. Sedan tillbaka i Kullavägen och var med att gå från div 6 till div 4 innan en korsbandsskada tog slut på karriären. Har varit tränare i föreningen i ca 10 år och i styrelsen i 4 år.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Vi har ca 250 medlemmar idag i P04, 05, 06, 07, 10, 11, 12, 13 och 14 samt Boll & Lek för dom minsta

Under pandemiåret 2020 ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. På vilket sätt drabbades ni?
– Vi skulle ha en stor cup som heter KBK Cupen men den blev inställd.

Många förutspår högre medlemsavgifter som en av effekterna för de ekonomiska bortfallen. Hur ser det ut med det i er förening?
– Vi har en stark ekonomi sedan många år och vi har många barn i socioekonomiskt utsatta områden och vi har tagit ett beslut att sänka alla träningsavgifter med 200:-/spelare under 2021. Detta för att många föräldrar har fler barn i föreningen och om vi kan bistå lite så gör detta mycket för många. Detta känns ganska uniktJ

Vilken hjälp och stöttning har nu fått från stat, kommun, förbund och sponsorer så här långt och har det varit tillräckligt?
– Vi fick inget från staten och vi bryr oss inte så mycket om det. Vi har sponsorer som stöttar oss i olika projekt istället.

Vilken effekt har restriktionerna i pandemin fått när det kommer till rekrytering och återväxt – samt kan ni redan idag se att ungdomar slutar med sin idrott?
– Vi har bara märkt i dom minsta åldersgrupperna att det har tappats lite men det beror nog på att dom inte har kunnat träna alls. Förhoppningsvis kommer dom tillbaka när man kan träna ute igen.

Vilken typ av centrala insatser anser ni skulle behövas för att ”rädda” föreningar som er?
– Framförallt att vi fortsatt kan få kommunala och statliga aktivitetsstöd trots att vi har mindre aktiviteter

Vilka är de största inplanerade händelserna för föreningen under 2021?
– Vi kommer eventuellt starta en cup på senhösten istället.

Hur ser förutsättningarna ut inför 2021 rent sportsligt när det kommer till representationslaget?
– Det ser mycket bra ut. Bra trupp med ca 25 spelare samt att vi har framgångsrika 04:or som snart är redo att ta nästa steg mot seniorfotboll.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhetskampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi önskar inget hellre att fler kvinnor vill vara med i vår föreningen men det är svårt att rekrytera och det gäller inte bara kvinnor. Vi kommer dock att starta upp flickverksamhet under 2021 och förhoppningsvis kommer det även att locka kvinnliga tränare.

Vad ser du personligen mest fram emot under 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Vi hoppas att vi kan återgå till normal verksamhet igen och att alla som älskar att lira fotboll kommer tillbaka. Privat ser jag mest fram emot att få sätta på nytt högljutt avgassystem till vår sportbil.

Avslutningsvis. Vad har du på din pizza?
– Tomat, ost, skinka, svamp

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close