skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Anton Tideman i Trelleborgs FF: ”Tycker matchen mot Örebro SK var en stark laginsats”

Hallå där…Anton Tideman i Trelleborgs FF.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Personliga formen är stigande. Den går åt rätt håll men finns mer att ta av.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Jag började spela fotboll i Laholms FK när jag var fyra år. Spelade i klubben hela vägen upp till A-laget där jag gjorde två säsonger i div 2 och 3 innan jag tog steget till Halmstads BK. Var i Bollklubben i två och ett halvt år. Först U-19 ett år sedan A-laget i ett och ett halvt år. Från Halmstad tog jag sedan steget till Oddevold och spelade en halv säsong där, vi kvalade upp till Superettan men förlorade tyvärr. Därefter till Ljungskile SK och kval upp till Allsvenskan utan att lyckas. Efter Ljungskile blev det Varberg en säsong innan det bar av till Trelleborgs FF där jag varit i 6 säsonger.

I helgen spelade ni er första match i Svenska cupen på bortaplan och motståndet var allsvenska Örebro SK. Ni vann med 1-0. Berätta om matchen.
– Tycker matchen mot Örebro SK var en stark laginsats. Delar av matchen är väldigt bra från vår sida medan andra delar av matchen blir vi lite för låga, vilket gav Örebro lite mycket initiativ.

På söndag är det omgång 2 i Cupen och även nu har ni bortamatch mot IK Sirius. Hur kommer ni att ladda inför matchen?  Hur ska ni besegra Sirius och hur viktig är själva cupen för er del?
– Vi kommer att förbereda oss inför matchen de närmsta dagarna. Framförallt fokuserar vi på oss själva. Har personligen lite sämre koll på Sirius eftersom de har haft en del omsättning på spelare och tränare inför säsongen. Dom brukar vara bollskickliga, det får vi nog räkna med. Cupen är ett kvitto på att vi kan mäta oss med lag från högre serier, samtidigt får vi möjlighet till bra matcher där vi kan förbereda oss på ett bra sätt inför säsongen.

Om vi ser till seriespelet, hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Inför Superettan så är känslan positiv. Tycker att laget ser spännande ut. Konkurrensen känns starkare och laget känns väldigt motiverat.

Vad gör du i det civila?
– Jag jobbar vid sidan om fotbollen. Har läst en ekonomikandidat och har jobbat med redovisning för fastighetsbolag i 2,5 år vid sidan om fotbollen.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?– Brukar ta det lugnt inför match. Försöka sova ordentligt och äta och dricka bra.

Det står 2-2 i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Då tror jag att Måns Söderqvist gör mål där bollen dimper ner och han placerar den kallt i hörnet.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Vi mötte Torn i cupen och efter Vångavallen är det min favorit. Gemytligt och trevliga människor.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Oj, svår fråga. Kommer inte på någon på rak arm.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Umgås med familj och vänner som ger mig energi. Framförallt med min son som nu är fyra månader.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close