skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Oliver Lindstedt, målvakt i IF Lödde: ”Vi har allt att vinna och vi älskar det”

Hallå där…Oliver Lindstedt, målvakt i IF Lödde.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Rent fysiskt är formen bra. Sen är det fortfarande en bit kvar rent fotbollsmässigt eftersom vi bara är i februari trots allt.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Det går fort! Har representerat IF Lödde under hela min karriär. Inga utflykter någon annanstans. Har varit försteslips sedan jag blev uppflyttad i A-laget 2011 så går in på min 10:e säsong i år för Lödde.

I helgen spelade ni er första match i Svenska cupen. Motståndet var allsvenska laget IKSirius som också vann matchen med 1-0. Du stod bl.a för en straffräddning.
– Det var en väldigt rolig match att vara en del av. Inspirerande för alla oss spelare, ledare och föreningen i stort. Alla eldsjälar i föreningen hade gjort ett strålande jobb för att se till att matchen kunde genomföras på Tolvans. Det enda som fattades var såklart publiken. Det blev en tuff match där vi visste om att vi skulle få springa en hel del utan boll, vilket grabbarna gjorde med stor bravur. Över 90 minuter så står vi upp bra mot dom. Vi lyckas få dem frustrerade och lite ur balans. Därför var det surt att förlora på ett sånt mål som vi tillslut gjorde. Märkligt att man sitter i omklädningsrummet efter matchen och ändå är lite missnöjd efter att ha spelat 0-1 mot Sirius i en tävlingsmatch men det är precis så det ska vara. Givetvis skönt att få göra straffräddningen i slutet på matchen. Trist bara att den inte fick vara matchavgörande men jag tar den med mig inför fortsättningen.

Nu på söndag spelar ni er andra match i Cupen när Örebro SK gästar Tolvans IP. Hur kommer ni att ladda inför matchen och vad tror du om utgången?
– Det är givetvis en lite större anspänning än vanligt inför dem här matcherna men vi försöker ladda precis som vanligt. Fokuserade och bra tempo på träningarna i veckan och noggranna förberedelser. Jag är övertygad om att det blir en annorlunda match jämfört med den mot Sirius. Dom är ganska extrema i sitt sätt att spela. Mot Örebro SK väntar jag mig ett lite mer varierande anfallsspel. Det kommer bli en tuff utmaning för oss. Vore dumt att påstå något annat än att dom är stora favoriter i denna matchen, men jag har en stor tro på oss och jag vet vad vi som lag kan åstadkomma när allting stämmer. Vi har allt att vinna och vi älskar det. Det är bara att gå ut och njuta.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Ser ut att bli en rolig serie i år. Flera nya lag i år som jag inte har stenkoll på men jag tycker att vi har goda möjligheter att göra en bra säsong 2021.

Vad gör du i det civila?
– Jag jobbar som trafikledare/speditör hos MTS Malmö Transport & Spedition AB.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Som de flesta skulle jag tro. Se till att få tillräckligt med sömn, kliva upp i tid, äta rätt och dricka ordentligt. Går gärna en promenad med hunden. Utöver det försöker jag ta det ganska lugnt på matchdagen och se till att gå in i min egna bubbla.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Troligtvis Jakob Gustafsson. Råkar stå rätt placerad vid bortre stolpen där han knäar eller höftar in bollen.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Väldigt svårt eftersom jag inte får välja Tolvans. Så länge det är naturgräs brukar jag vara nöjd. Kulladals IP kanske? Brukar sluta lyckligt för oss där.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Utan tvekan – Gustav Edén, Lunds BK. En god vän och gammal lagkamrat. Det är dags för honom att komma hem till Lödde nu.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Genom att umgås med familj och vänner.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2