skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Philip Persson Lundgren: ”Jag blev en riktig guling i IFK Malmö”

Hallå där…Philip Persson Lundgren i IFK Malmö.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Den är helt okej, har tränat på en del i vinter. Fysiskt känner jag mig stark sen kommer konditionen och fotbollsbiten sakta men säkert.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Började som knatte i Husie IF och gick hela vägen upp till A-laget. Därefter blev det Kvarnby IK under en säsong innan jag blev en riktig guling i IFK Malmö. Nu är jag inne på min femte säsong i IFK. Har nästan alltid spelat mittback med några enstaka utflykter på innermittfältet.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Mittback, det är helt klart där jag ska hålla mig. Gillar att ha spelet framför mig så man kan styra sina medspelare på bästa sätt.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Är väldigt förväntansfull, vi har fått in grymma karaktärer som passar perfekt i vårt lagbygge. Målet är att säkra kontraktet sen kan vi jobba oss upp därifrån.

I år har ni haft 3 träningsmatcher. Ni spelade 2-2 mot MFF, förlorade mot IF Lödde med 1-0 och nu senast mötte ni Torn borta och åter förlust med 2-1. Vad finns det att säga om dessa matcher? Hur vill du sammanfatta dessa?
– Svårt att sammanfatta, någon bra och någon klart sämre insats. Men det är som varje försäsong, en stor omsättning i elvan som oftast leder till blandade resultat. Men allt kommer sätta sig inom en snar framtid, det är jag inte alls orolig för.

Vad gör du i det civila? Och på fritiden?
– Pluggar företagsekonomi och logistik på Malmö Universitet samtidigt som jag arbetar som fotbollsinstruktör på Malmö FFs akademier. På fritiden blir det mycket häng med polarna.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Sova, äta och dricka rätt sen är den obligatoriska koppen kaffe på stadion ett måste innan match.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Det blir antagligen en repris från vårt senaste mål i seriesammanhang. Elliot får tillbaka bollen efter en fast situation och trycker in den med sin fina vänsterfot i straffområdet där jag sträcker ut mig till min fulla längd och skarvar in bollen i bortre.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Malmö stadion är såklart oslagbar. Annars är det Husiegård, en väldigt mysig idrottsplats där man har otroligt många minnen ifrån.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Drömmen hade varit Anton Kralj, en fantastisk fotbollsspelare och en ännu bättre grabb att ha i omklädningsrummet. Men det blir nog tufft för han kommer göra succè i Allsvenskan i år. Så då får det bli Dante Kolgjini, kanske inte främst som fotbollsspelare men en go grabb som hade tillfredsställt gubbarnas och Harrys behov av travsnack på stadion.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Hänger med polarna och familjen, det får mig att hitta det lugnet som krävs.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close