skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIFK KristianstadNyheter

Anton Hallbäck: ”Ludde vill ju gärna vara pappas favoritson så det är klart han valde nummer 2”

Hallå där…Anton Hallbäck som kommande säsong spelar handboll i IFK Kristianstad.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Det är HK Aranäs som är modersklubben, Ystads IF 2015-2019, Önnereds HK 2019-2021 och IFK Kristianstad från nästa säsong 2021.

Det stämmer alltså att ni Hallbäckare blev så förälskade i Skåne att ni var tvungna att komma tillbaka. Vad är det du gillar mest med Skåne?
– Handbollen är stor i Skåne, vilket är kul med ett ordentligt intresse! Annars är det bästa med Skåne min sambo och hennes familj samt de vänner jag skaffat här nere genom åren.

Förklara varför du tog steget ”nedåt” i karriären när du lämnade Ystads IF för Önnereds HK?
– Jag ville ut på 9-meter igen. Hamnade på H6 i Ystads IF och kände att det var dags för en nytändning på 9-meter och det kunde Önnereds presentera på ett bra sätt.

På vilket sätt har tiden i Önnered gjort dig till en bättre spelare?
– Jag har fått en stor och givande ansvarsroll i Önnered. Har kunnat utveckla mitt assistspel och mina genombrott. Sen är det den gamla klyschan att jag fått ytterligare lite rutin.

När du valde att gå till IFK Kristianstad, hur stor roll spelade det att IFK är en klubb som satsar på att kontinuerligt spel i Europa?
– En stor betydelse. Jag vill fortsätta utvecklas och spel i Europa är ett ypperligt sätt att göra det.

Hur skulle du reagera om det blev farsan Jerry som fick ta över som tränare i IFK Kristianstad? Hade det varit ”Shit, vad kul” eller mer ett ”Va fan, inte honom nu igen…?”
– Haha, jag trivs bra med pappa men nu råkar jag ju veta att hans kontrakt med Aranäs har flera år kvar så jag tror ej det är aktuellt vilket som.

Hur har det påverkat dig som människa – och kanske även som spelare – att bli pappa?
– Som människa har det påverkat mig hur mycket som helst. Dock bara till det positiva ur min synvinkel. Det är inte längre min eller min sambos intressen som går i första hand, utan vår dotters. Det har varit ett läskigt, roligt och helt fantastiskt år i livet som blivande föräldrar. Allt från förberedelser innan, sen själva födseln, omställningen efteråt och sen att få följa alla steg på vägen. Sjukt mäktigt! Som spelare tror jag inte det påverkat mig direkt mer än att man får mer perspektiv på livet. Nike (vår dotter) är glad oavsett om vi vunnit eller förlorat när jag kommer hem så det är klart att ta hand om henne gör att man får en viss sund distans till handbollen också.

Har du någon gång fått med dig ett positivt minne från Kristianstad Arena?
– Ja, tyvärr ej i form av någon seger än men det ska väl bli ändring på det nästa år! Mitt första år i Ystads IF (höst 2015) mötte vi Kristianstad borta och då satt det 5000 på läktaren. Det var en mäktig upplevelse för mig som var van vid att spela för 1500 personer innan.

Beskriv hur det är att springa in där som bortaspelare, när det är fullsatt på läktaren?
– Det är kul! Givetvis är det tungt att spela inför en fullsatt arena där alla skriker och hejar på Kristianstad men det är också otroligt charmigt.

Stämmer det att du är en mästare på musikquiz och hur kommer det att märkas i Kristianstad?
– Haha, jag duger…! Vi får väl se, allt handlar om vilken genre som spelas. Blir det hip hop kan jag lika gärna gå och lägga mig.

Frölunda Torg eller Östergatan i Ystad? Motivera.
– Oj oj oj! En solig dag på ett gött café med en kaffe på Gågatan i Ystad slår ju givetvis Frölunda Torg. Klarar max 20 min i en affär så köpcenter över lag är la inte min grej. Hade du dock frågat om Linnégatan i Göteborg hade jag givetvis valt det.

En halv special med räksallad och pucko eller en redig skånsk kalops med en kall öl till?
– Haha enkelt val! En halv special med räksallad. Jag och min flickvän Sara höll på att gå isär när hon frågade vad en halv special var för något. Hon vet nu men gillar det inte.

När man kommer till en ny klubb och får chansen att välja siffra på ryggen – hur tänker du då? Ludvig brukar ju ha nr 2 för att hylla farsgubben.
– Haha ja, Ludde vill ju gärna vara pappas favoritson så det är klart han valde nummer 2. Jag har haft 27 i 6 år snart men är det upptaget så jag får ta mig en funderare och se över de lediga alternativen. Under morsans raketkarriär på H6 spelade hon med nummer 11. Det kan vara ett alternativ för att väga upp familjesituationen.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close