skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Aron Andersson ass tränare i Södra Rörum: ”Då blir jag lite av ett svin”

Hallå där…Aron Andersson, ass tränare i Södra Rörum BIK.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Tyvärr är den inte där jag vill att den ska vara, men inget jag inte har fixat till seriestart. Har bara tränat fotboll nu i vinter ingen egenträning.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började i Höörs IS vid 4 års ålder. Har spelat där tills nu då jag gick till Södra Rörum. På planen brukar jag hålla till på mittfältet, både centralt och på kanten.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Trivs bäst som innermittfältare och helst box till box. Gillar att vara delaktig i spelet både offensivt och defensivt. Blir lite irriterad om jag inte får röra bollen om jag ska vara ärlig.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Har väldigt många individuellt duktiga spelare så får vi spelet att funka mellan varandra så ser våra möjligheter bra ut. Sen är vi fortfarande ett nytt lag och många som bara lirat en säsong efter ett uppehåll så vi får se hur långt vi kan ta oss denna säsongen.

Vad gör du i det civila?
– I det civila jobbar jag på skola som elev assistent.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode
– Jag har alltid varit den som man kan ha tolkat som oseriös inför match för jag gillar att dra upp stämningen med skämt och likande för det funkar bäst för mig. Sen när visslan blåser så ändras det. Då blir jag lite av ett svin, kan tänka mig att jag inte alltid varit omtyckt av mina motspelare. Dock i omklädnings rummet har jag vissa rutiner med hur benskydd och likande ska sitta och vilken ordning allt ska på haha.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Blir inte helt missnöjd om vi avgör en match på samma vis som vi gjorde mot Finja förra säsongen. Med en bra försvarsinsats av alla och sen när vi vinner boll så får vi en halv kass djupledsboll av Emil Andersson som Adam Milton förvaltar på absolut bästa sätt.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Har inte riktigt någon favorit egentligen. Men en som kommer på tanke direkt är Vittsjö för deras gräsplan kan vara den skönaste jag har spelat på. Men det finns nog fler ställen jag hatar att spela på än vad jag gillar. Exempelvis att förlora mot Teckomatorp bort är nog värsta minnet jag har, stämningen dom har när man får ha publik är rätt jobbig som bortalag.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Hade varit skönt med några fler i truppen, men har inget namn specifikt som jag vill värva. Det är några ungdomar från Höör som vill till oss, hade vi fått dom så hade det varit rätt bra.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Blir väl att slötitta serie i soffan och ta en liten tupplur haha.

Foto:Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close